Uzņēmumā 'Naftimpeks' imitēs ķīmiskas vielas noplūdi

foto top1000.lv
foto top1000.lv

Trešdien SIA ”Naftimpeks” teritorijā Rīgā, Laivinieku ielā 11, notiks Civilās aizsardzības mācības. To mērķis ir pārbaudīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) praktisko sadarbību ar uzņēmumu atbilstoši civilās aizsardzības plānam.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā informēja, ka mācību laikā tiks imitēts, ka ir notikusi ķīmiskas vielas noplūde un notikusi aizdegšanās.

Tiks pārbaudīta atbildīgo amatpersonu un dienestu informēšanas sistēma par notiekošo ugunsgrēku un uzņemti faktiskā laika mērījumi.

Viens no mācību uzdevumiem ir pārbaudīt uzņēmuma darbinieku, kas iesaistīti drošības sistēmā, ka arī iesaistīto dienestu gatavību rīcībai saskaņā ar objekta Civilās aizsardzības plānu un ārpus objekta civilās aizsardzības plānu.

VUGD informē, ka mācību laikā, iespējams, tiks iedarbināta SIA ”Naftimpeks” apziņošanas trauksmes sirēna, kas var būt dzirdama arī ārpus teritorijas.

Mācībās tiks iesaistīti operatīvie dienesti, kas uz notikuma vietu dosies kā uz reālu negadījumu, tādēļ var būt ieslēgti gan skaņas, gan gaismas signāli.

Cilvēkiem, kuri dzīvo mācību teritorijas tuvumā, nav pamata satraukumam, jo stingri tiks ievēroti drošības pasākumi un netiks izmantots nekas, kas varētu apdraudēt viņu veselību vai dzīvību un radīt piesārņojumu apkārtējai videi, norāda VUGD.

 


Написать комментарий