Latvijas augstskolu pārstāvji piedalīsies Rudens konferencē Daugavpils universitātes bāzē „Ilgas”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 26.oktobrī, Daugavpils Universitātes Studiju un pētniecības centrā „Ilgas”, kas atrodas Daugavpils novadā Skrudalienas pagastā, norisināsies Pirmā Rudens konference.

Konferenci organizē Daugavpils Universitātes pirms diviem gadiem izveidotais Mākslas zinātņu institūts (MZI). Pasākums tiek organizēts ar mērķi aktivizēt komunikāciju mākslas pētnieku vidē, popularizēt pētījumus mākslas un mūzikas zinātnēs Latvijā to hronoloģiskajā un tematiskajā daudzveidībā. Konferences rīkotāji cer, ka šāda veida pasākumi Daugavpilī kļūs par tradīciju.

Tiek plānots, ka Pirmā Rudens konference ietvers vairākus specifiskus un aktuālus jautājumus – horeogrāfijas vēstures aspektus, mūzikas un mākslas sintēzes problēmas, mūziķu daiļrades analīzi un citas interesantas tēmas.

Pasākumā piedalīsies 20 dalībnieki, kuru vidū būs 8 Latvijas augstskolu (tostarp arī Daugavpils universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Ekonomikas un kultūras augstskolas) doktori, docētāji, pētnieki un citi speciālisti. Konferences norise tiks organizēta 3 grupās: vizuālā māksla, horeogrāfija un muzikoloģija.

Rudens konferences darba laikā tiks prezentēts krājums, konferencei noslēdzoties, tiks izdots zinātnisko rakstu žurnāls.


Написать комментарий