Čehijā atkal atrasta saindēta ruma krava

foto maidenluxe.blogspot.com
foto maidenluxe.blogspot.com

Čehijā 300km no galvaspilsētas Prāgas, Zlinas pilsētā kādā noliktavā atrasta kārtējā nelegālā alkohola krava - 3300 litru ruma, ziņo aģentūra Reuters.

Alkohols, kas safasēts 0,42litru tilpuma 7600 pudelēs ar etiķetēm Likerka Drak paredzēts izplatīšanai tirdzniecībā.

Noliktava, kurā atrasts nelegālais alkohols, pieder Likerka Drak alkohola ražotājfirmas  ekskluzīvajam distributoram. Iepriekš  ražotāji norādīja, ka nelegālā alkohola ražotāji izmantojuši firmas brendu, sava brūvējuma izplatīšanai.

Kā parādījusi alkohola ekspertīze, nelegālā ruma sastāvā bijuši 40 % metanola.

Policija veic izmeklēšanu , lai noskaidrotu nelegālā alkohola izcelsmi un tā ražotāju.

Jāatgādina, ka  septembrī no nelegālā alkohola Čehijā miruši 28 cilvēki un daži zaudējuši redzi. 12.septembrī Čehijā aizliedza pārdot kioskos un tirgos alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 30 grādiem, bet vēlāk visā valstī aizliedza pārdot arī alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 20 grādiem. Tāds pat aizliegums tika iveikts arī Slovākijā un Polijā.

Ģenerālprokurors Romāns Kafka informēja, ka augusta beigās vai septembra sākumā saražots nelegālais alkohols, sajaucot metanolu un etanolu un nodots kādam alkohola vairumtirgotājam, kurš savukārt to izmantojis citu nelegālu dzērienu izgatavošanā, kurus pārdevis.

26. septembrī akohola tirdzniecības aizliegums tika atcelts Čehijā, bet kaimiņvalstīs Slovākijā un Polijā to atcēla tikai 10. oktobrī.


Написать комментарий