V.Širjakovs: Pēdējos divos gados Daugavpilī vērojams būvdarbu rekordapjoms

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Cilvēki, kas Daugavpils pilsētas domē strādā vairāk nekā desmit gadus, atzīmē, ka pēdējos divos gados vērojamais būvdarbu apjoms tiek piedzīvots pirmo reizi, stāstot par Daugavpilī realizētajiem projektiem, portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

V.Širjakovs atzina, ka pilsētas iedzīvotāju pretenzijas par sagādātajām neērtībām, kas rodas projektu realizācijas gaitā, ir pamatotas. Taču 2013.gadā plānošanas posms noslēgsies, tāpēc tiek realizēts liels darbu apjoms, kas kļuva iespējams pateicoties pašvaldības speciālistu kvalitatīvam darbam. Darbu veikšanu nodrošina arī pašvaldības kredītportfelis.

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka ceļu remontdarbi Daugavpilī tika sadalīti 4 projektos, kuros ietilpst 7 objekti: A.Pumpura iela, 18.Novembra tranzītielas rekonstrukcijas darbi, Višķu iela (no Kauņas ielas līdz Mendeļejeva ielai), tunelis zem dzelzceļa sliedēm Vidzemes ielā, Vidzemes un Ventas ielas, komunikāciju sistēmu rekonstrukcija Cietoksnī. Kā arī šogad Daugavpilī tiks pabeigti darbi M.Rotko mākslas centrā, Valsts policijas vajadzībām domāto ēku renovācija un celtniecība. Uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” pabeidz siltumtrašu maiņas projekta realizāciju, bet uzņēmums „Daugavpils ūdens” uzsāk ūdensvada un kanalizācijas sistēmu rekonstrukcijas projekta trešo kārtu.

Nākamgad Daugavpilī tiks uzsākti vēl trīs ceļu remontdarbu un rekonstrukcijas projekti. Tiks rekonstruēta Daugavas iela, kā arī Liepājas, Varšavas, Komunālā iela un Raiņa skvērs. Šobrīd tiek izstrādāts Daugavas – Kandavas – Smilšu ielu autotransporta mezgla projekts. Tiks uzsākta 8 pirmsskolas izglītības iestāžu rekonstrukcija, un tiks turpināta pilsētas skolu rekonstrukcija.

Pašvaldības darbinieki cer, ka pilsētnieki būs ar mieru paciest sakarā ar darbu veikšanu radušās neērtības nākotnē gaidāmo labumu dēļ.


Написать комментарий