Pagaidām makulatūras vākšanas konkursā piedalās tikai viena Daugavpils izglītības iestāde

foto yaymicro.com
foto yaymicro.com

Līdz gada beigām valsts izglītības iestādes var reģistrēties dalībai makulatūras vākšanas konkursā, kuru sadarbībā ar Papīrfabriku „Līgatne”, AS „Latvijas Valsts meži” un Valsts izglītības satura centru rīko „Zaļā josla”. Šobrīd dalībai konkursā pietiekusies 131 iestāde, tostarp arī Daugavpils pilsētas 18.pirmsskolas izglītības iestāde, kuru apmeklē 151 audzēknis.

Konkursa dalībnieki mācību gada laikā vāks makulatūru, bet konkursa noslēgumā tiks noteikts un apbalvots valsts zaļākais novads un zaļākā pilsēta, kuras izglītības iestāde savāks visvairāk makulatūras.

Minētā konkursa mērķis ir rosināt bērnus saudzēt dabas resursus. Ar konkursa palīdzību tiek plānots piesaistīt bērnu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai, jo pareizi sašķiroti un nodoti atkritumi pārstrādei kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā. Konkursa rīkotāji uzskata, ka, paceļot makulatūras vākšanas filozofiju novadu līmenī, tiks sekmēta visu Latvijas iedzīvotāju iesaiste otrreizējo resursu vākšanā.

Tiek plānots, ka tiks noteikti un apbalvoti arī starpposmu uzvarētāji. Savukārt pēc konkursa rezultātu apkopošanas tiks noteikti konkursa uzvarētāji, kas balvā saņems dāvanu kartes sporta inventāra iegādei, kā arī iespēju doties aizraujošajā ekskursijā. Turklāt par katru savākto makulatūras tonnu izglītības iestāde saņems 5 kg biroja vai zīmēšanas papīra.

Konkursa rīkotāji cer, ka dalībnieku skaits līdz gada beigām vēl pieaugs, jo pagājušajā gadā par zaļākās pilsētas un zaļākā novada titulu cīnījās ap 200 izglītības iestādes.


Написать комментарий