Pieprasījums pēc diennakts bērnudārzu grupām Daugavpilī nepalielinās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šobrīd Daugavpils bērnudārzos darbojas 18 diennakts grupas, kuras apmeklē aptuveni 250 bērni. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova paziņoja, ka diennakts grupu apmeklējušo bērnu skaits pēdējos gados nepalielinās.

Jāatzīmē, ka Izglītības un zinātnes ministrijas dati liecina, ka šobrīd Latvijas bērnudārzos darbojas 162 diennakts grupas, kuras apmeklē gandrīz pusotrs tūkstotis bērnu. Liela daļa šādu grupu darbojas speciālajās pirmsskolas iestādēs. Tomēr prakse liecina, ka ne visiem bērniem esošie traucējumi ir tik smagi, ka tiem būtu nepieciešama diennakts speciālistu palīdzība.

Daugavpilī diennakts grupas darbojas gan speciālos bērnudārzos, kurus apmeklē bērni ar veselības problēmām, gan parastajos. Pārsvarā diennakts grupas Daugavpilī apmeklē bērni no sociālā riska ģimenēm, bērni ar veselības problēmām, bērni, kuru vecāki strādā maiņas darbu un kuriem nav iespējas atstāt bērnus ar radiem, kā arī bērni no rajona.

I.Zeļenkova ziņoja, ka pirms trim gadiem Daugavpilī tiks samazināts diennakts grupu skaits, tomēr šobrīd, neskatoties uz to, ka bērnu skaits pilsētas bērnudārzos nesamazinās, diennakts grupās ir brīvās vietas.


Написать комментарий