Lietavas sabojājušas Latvijas grants ceļus

foto rekurzeme.lv
foto rekurzeme.lv

Biežo rudens lietavu laikā, kad paaugstināta vides mitruma ietekmē ievērojami samazinās grants ceļu nestspēja un pasliktinās seguma stāvoklis, lai nepieļautu ceļu priekšlaicīgu sabrukumu, pa atsevišķiem valsts autoceļu tīkla reģionālajiem un vietējās nozīmes maršrutiem var tikt noteikti satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Kravas autopārvadājumu ierobežojumu ieviešana un atcelšana konkrētajā ceļa posmā tiek veikta individuāli, atkarībā no laika apstākļiem un konkrētā ceļa tehniskā stāvokļa faktiskajām izmaiņām. Uz dažiem, kritiskā stāvoklī esošajiem autoceļiem šādi satiksmes ierobežojumi noteikti pastāvīgi visu gadu.

No 15.oktobra maksimālā svara ierobežojumi jau ir ieviesti atsevišķos ceļu posmos Liepājas apkārtnē, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Ar detalizētu informāciju par autoceļiem, kuros plānots ieviest pagaidu satiksmes ierobežojumus šķīdoņa laikā, kā arī šo ierobežojumu statusu (plānoti/ieviesti/atcelti) var iepazīties www.lvceli.lv sadaļā Transportlīdzekļu maksimālās masas ierobežojumi vai zvanot Satiksmes informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 65025555.

Ierobežojot kravas pārvadājumus pa valsts autoceļiem šķīdoņa laikā, va/s "Latvijas Valsts ceļi" cenšas minimāli traucēt uzņēmumu saimniecisko darbību, pēc iespējas paredzot alternatīvos pārvadājumu maršrutus. Aicinām autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem savas darbības plānošanā. To ievērošana svarīga arī tāpēc, ka ceļu remontus varēs veikt tikai tad, kad ceļu konstrukcija būs apžuvusi.


Написать комментарий