Vladimirs Nadeždins: Pat īstie patrioti atteiksies pirkt dārgu un nekvalitatīvu produkciju 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Novembra sākumā Latvijas galvaspilsētā startē akcija „Nepērc svešu!”, kas aicina iedzīvotājus būt savas valsts patriotiem un iegādāties Latvijā ražotu pārtiku.

Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins uzskata, ka minētā akcija ir interesants veids, kā piesaistīt uzmanību vietējām precēm. „Jebkuram pircējam ir svarīga cena un kvalitāte, bet pat īstie patrioti atteiksies pirkt dārgu un nekvalitatīvu produkciju.
Nav noslēpums, ka mūsu pārtikas rūpniecība orientēta uz nelielajām firmām, rezultātā ražotais produkts ir diezgan dārgs. Piemēram, Polijā pārtika tiek ražota lielajos uzņēmumos, tāpēc to cena ir pieņemama, kvalitāte arī ir laba.

Varbūt šī akcija ieinteresēs iedzīvotājus, un viņi iegādāsies produkciju, kuru agrāk nebija pirkuši”, - ir pārliecināts Vladimirs Nadeždins.

Uzsāktās kampaņas devīze ir „Atveras maciņš svešam produktam – aizveras durvis Latvijas uzņēmumam”. Akcijas rīkotāji ir bijušais Latvijas pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits un uzņēmējs Guntis Belēvičs.

Kaut arī kampaņas oficiālā prezentācija paredzēta novembra sākumā, jau tika izplatīts kampaņas video, kurš aicina teikt „Nē” ārzemju precēm. „Mūs okupē maigi, ar mūsu pašu ziņu. Uz katru Latvijas tomātu mēs pērkam trīs ārzemju, uz katru Latvijas burkānu – piecus svešus”, - tiek stāstīts video. Pēc akcijas rīkotāju domām, valsts un pašvaldību iestādēm jārāda piemērs un jāatbalsta akcija.

Portāls Gorod.lv nesen noskaidroja savu lasītāju viedokli par to, kas viņiem šķiet svarīgāks augļu un dārzeņu izvēlē – estētiskais ārējais izskats vai to ekoloģiskums. Aptaujas dati liecina, ka 39% respondentu izvēlas lietot pārtikā savā sakņu dārzā vai vasarnīcā izaudzētus augļus un dārzeņus.

21% aptaujāto iegādājas lauksaimniecības preces, kas izskatās ne tik labi, bet ir ražotas bez ķimikāliju izmantošanas. Smukus augļus un dārzeņus pērk 16% respondentu. 19% mūsu lasītāju nav izlēmuši, kas ir svarīgāks – ārējais izskats vai kvalitāte, bet 2% iegādājas lauksaimniecības preces, nepievēršot uzmanību to izskatam un ekoloģiskumam.


Написать комментарий

Lauķis
Protams, labāk ir šāda akcij, nevis nekāda. Sen jau ir pienācis laiks lobēt savējos, it īpaši tos, kuri audzē ekoloģiski tīru produktu. Svarīgi tādēļ, ka pašlaik pārtikā lietojam potenciāli stipri saindētu produktu - maizi. Graudaugi pirms novākšanas visi tiek apsmidzināti ar Raundapu, cik no tās pēdējās apsmidzināšanas Raundapa paliek uz grauda, diezin vai kāds viennozīmīgi var konstatēt, bet par to, ka paliek pat šaubu nevar būt. Tādēļ svarīgi šo produktu ir aizstāt ar citu, mazāk saindētu. Ticu, ka tas atļautu izbēgt no daudzam saslimšanām agrāk vai vēlāk.