Daugavpils novada vidusskolnieki iekļuvuši patriotisko spēļu finālā

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Daugavpils novada jaunieši piedalījās LR patriotiskās spēles brīvā dabā „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas” Latgales pusfinālā. 3.Vaboles vidusskolas komanda parādīja labus rezultātus un izcīnīja tiesības piedalīties finālā, kas novembrī norisināsies Cēsīs.

Laureātu komandā bija 10.kl., 11.kl. un 12.klases pārstāvji, kuri spēles gaitā nodemonstrēja ne tikai pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas prasmes, prasmes pārvietoties pēc kartes un kompasa, ekipējuma komplektēšanas principu pārzināšanu un vēstures zināšanas, bet arī īstu komandas garu un saliedētību.

Jaunieši veiksmīgi pārvarēja sešus kontrolpunktus, katrā no kuriem vajadzēja izpildīt kādu uzdevumu. It īpaši skolēniem patika vēstures kontrolpunkts, kur bija jāatbild uz jautājumiem un par katru pareizo atbildi bija jāšauj ar seno šauteni.

Pusfināla spēlē 3.Vaboles vidusskolas 10.klases komanda ieņēma 2.vietu, 12.klases komanda – trešo vietu, bet pirmo vietu ieguva Aglonas vidusskolas komanda. Tātad 3 komandas no Latgales dosies uz finālu 10. un 11.novembrī, lai cīnītos par uzvaru visas Latvijas mērogā.

Šāda veida spēli jauniešiem vecumā no 14 līdz 19 gadiem organizē LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Latvijas Kara muzeju un biedrību „MediaGids”.


Написать комментарий