Ronis lidostas vadītāja krēslam meklēs profesionāli ar zināšanām par aviāciju

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Satiksmes ministrs Aivis Ronis ir apņēmies personīgi sameklēt jauno lidostas ”Rīga” valdes priekšsēdētāju, kuram vajadzētu būt ar pieredzi liela uzņēmuma vadībā un zināšanām aviācijā, ceturtdien intervijā ”Latvijas Radio” uzsvēra ministrs.

Ronis norādīja, ka nedomā kandidātu atrast kādas partijas vidū, kaut gan vienmēr esot teicis, ka politiskā piederība nav šķērslis darbam valsts uzņēmumos.

Ministrs personīgi apņēmies atrast jauno lidostas vadītāju un viņš skatīšoties pēc kandidāta ar starptautisku pieredzi, pieredzi liela uzņēmuma vadībā un priekšstatu par aviāciju.

Ministrs arī atzina, ka konkursa izsludināšana šim amatam ”izklausītos labi un sabiedrība būtu nomierināta, bet es šādām personāla atlasēm ne pārāk ticu”. Arī piedāvātais atalgojuma līmenis nespētu ieinteresēt starptautisku speciālistu piedalīšanos konkursā, turpināja ministrs.

Jau piektdien notikšot lidostas ”Rīga” akcionāru sapulce, kurā līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse tikšot atbrīvots no amata, bet līdz jauna lidostas vadītāja atrašanai Ronis šos pienākumus lūgšot uzņemties kādam no esošajiem lidostas valdes locekļiem.

Ronis atkārtoti uzsvēra, ka Luhse ir zaudējis viņa uzticību, jo nav spējis pildīt dotos uzdevumus. Jau pirms pus gada ministrs esot aicinājis viņu aktīvāk strādāt gan pie sadarbības ar lidsabiedrību ”airBaltic”, pie lidostas modernizācijas projekta un jaunu galamērķu piesaistes, tomēr darbs neesot pavirzījies.

Kā ziņots, par Luhses atbrīvošanu no lidostas vadības lems akcionāru sapulce. Lidostas akcionārs ir Satiksmes ministrija.

Satiksmes ministra Roņa biroja vadītājs Aivis Freidenfelds ”Delfi" iepriekš informēja, ka Luhse ir zaudējis ministra uzticību, tāpēc nākamnedēļ akcionāru sapulcē tikšot lemts par viņa nomaiņu.Luhse tā arī neesot spējis panākt konstruktīvu lidostas sadarbību ar nacionālo lidsabiedrību ”airBaltic", kā arī lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un lidojumu galamērķus. Tāpat arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiekot plānotajā laika grafikā.


Написать комментарий