„Saules skolas” grāmatvedības uzskaitē tika nodota bijušās 5.pamatskolas ēka un pamatlīdzekļi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu, saskaņā ar kuru ēka Parādes ielā 7 (kur atradās bijusī 5.pamatskola) tiks nodota Mākslas skolas „Saules skola” grāmatvedības uzskaitē, jo tās audzēkņi izmanto šīs telpas, kamēr Mākslas skolā notiek renovācijas darbi eiroprojekta ietvaros.

„Saules skolas” audzēkņi minētās telpas bez atlīdzības izmanto no 2010.gada, kad tika uzsākti ēkas Saules ielā 6/8 renovācijas darbi. Tika plānots, ka darbi tiks pabeigti gada laikā, un skolēni atgriezīsies Mākslas skolas ēkā. Tomēr darbu veikšana ieilga, ar firmu „Gādība”, kas bija atbildīga par darbu izpildi, noslēgtais līgums tika izbeigts.

Neskatoties uz to, ka skolai nācās atteikties no ieceres uzbūvēt ēkai trešo stāvu, kas bija plānots projekta ietvaros, kādu laiku darbi vēl tiks veikti. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes juriste Biruta Višņevska paziņoja, ka, lai dotu skolai iespēju sakārtot visus juridiskos jautājumus un kļūt neatkarīgākai saimnieciskās darbības realizēšanā, tika izteikta doma nodot Mākslas skolas grāmatvedības uzskaitē ēku ar visām komunikācijām un pamatlīdzekļiem.

Tiek plānots, ka pēc remontdarbu beigšanas „Saules skola” atkal ieņems savu ēku, bet bijušās 5.pamatskolas ēku izmantos Saskaņas skolas skolēni.


Написать комментарий