Latvijas regbija izlase pārbaudes spēlē izvērtēs 50 kandidātus

foto turfone.com.au
foto turfone.com.au

Svētdien notiks pārbaudes spēle starp Latvijas un Lietuvas regbija izlasēm, kurā Latvijas jaunais treneris Sergejs Lisko centīsies noskaidrot galvenos kandidātus uz Eiropas Nāciju kausa mačiem, informēja Latvijas Regbija federācija.

Šī nebūs oficiāla spēle, jo tā būs laba iespēja abu valstsvienību treneriem pārbaudīt izlašu kandidātus un tuvākās rezerves. Kā ziņots, pie Latvijas izlases stūres debitēs Maskavas ”Fiļi” galvenais treneris Sergejs Lisko ar palīgiem no Latvijas – Vladimiru Ņikonovu un Juri Straumi.

Mums ir gandrīz 50 kandidātu uz valstsvienību,” pastāstīja Latvijas izlases treneris Juris Straume. ”Tāpēc gribam ar lietuviešiem aizvadīt tādu kā nestandarta maču, lai visi tiek pie vārda. No mana kluba ”Eži/LMT” vien ir 12 pretendentu uz izlasi, ir arī no visiem pārējiem Latvijas klubiem. Tieši tāpēc vajadzīga šāda spēle, lai saprastu, kas ir kas, jo treniņos vien noteikt labāko ir grūti.”

Līdz šim ar Lietuvas ovālās bumbas meistariem Latvija ir tikusies deviņas reizes. Piecās no tām Latvija izcīnījusi uzvaras, bet četrreiz piedzīvojusi zaudējumus. 1993. gadā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Šauļos Latvija pieveica dienvidu kaimiņus ar 7:6, 1994. gadā FIRA Eiropas čempionātā Rīgā izcīnīja uzvaru 28:10, 1996. gadā šajās pašās sacensībās Latvija Rīgā bija pārāka ar 34:20, 1997. gadā Viļņā mūsu regbisti piekāpās ar 23:25, 1999. gadā turpat Viļņā mūsējie revanšējās ar 30:10, 2005. gadā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra sacensībās Rīgā Latvija uzvarēja ar 19:12, bet 2008. gadā pārbaudes spēlē Klaipēdā atzina sāncenšu pārākumu ar 17:43. Savukārt pagājušo Eiropas Nāciju kausa izcīņas sacensību ietvaros 2011. gada pavasarī Kauņā Latvija piedzīvoja lielāko zaudējumu savstarpējos mačos ar 3:57, bet šogad pavasarī Rīgā zaudēja ar 8:48.


Написать комментарий