VEF sīvā cīņā zaudē seškārtējiem Eirolīgas čempioniem

foto vefriga.com
foto vefriga.com

Basketbola klubs "VEF Rīga" (bilance 2-1) svētdien, 21. oktobrī, mājas spēlē zaudēja seškārtējiem Eirolīgas čempioniem Maskavas CSKA (3-0) ar rezultātu 67:75, piedzīvojot pirmo neveiksmi sezonā. Nākamajā VTB līgas spēlē 28. oktobrī vefieši izbraukumā Sibīrijā spēlēs pret Krasnojarskas "Enisey" komandu.

Maskavieši sezonu sāka ar piecām uzvarām Krievijas premjerlīgā, VTB līgā un Eirolīgā, kamēr vefiešiem bija piecas uzvaras LBL un VTB līgā. Rīdzinieku pieteikumā tika iekļauti jaunie spēlētāji Dāvis Geks un Anžejs Pasečņiks, savukārt nespēlēja Gatis Jahovičs. Apmēram pieci tūkstoši līdzjutēju beidzot piepildīja Rīgas arēnas pirmo līmeni, bet laukuma galos aktīvi bija abu klubu fani.

Sākumsastāvi

VEF Rīga: Rowland, Janičenoks, Daniels, Bērziņš, Kavaļausks
CSKA: Teodosič, Ponkrašovs, Weems, Hrjapa, Krstič

Vefieši pirmie devās uzbrukumā. Danielss no kreisā stūra iespēlēja bumbu Kasparam Bērziņam, kurš nekavējās atklāt rezultātu 2:0! Arī maskaviešu pirmais uzbrukums noslēdzās ar Hrjapas guvumu. Pirmajās minūtēs grūti pret Nenadu Krstiču klājās Antanam Kavaļauskam, abos laukuma galos pārākam esot Serbijas valstsvienības līderim. Pēc viņa metieniem no groza apakšas CSKA izvirzījās vadībā ar 4:8.

Jūtot, ka nepieciešami svaigi spēki, Ramūns Butauts laukumā sūtīja Donātu Zavacku un vefieši sāka biežāk uzbrukt no distances. Pitsburgas universitātes absolvents realizēja jau pirmo tālmetienu, bet nākamajā epizodē Bērziņš zem groza tika galā ar Krstiču, otrajā mēģinājumā nogādājot bumbu grozā 14:10. Sekoja “armijnieku” atbildes ofensīva ar Hrjapas, Vīmsa, Kauna un Teodosiča trāpījumiem, kuriem pa vidū frontālā izrāvienā atzīmējās Lauris Blaus. Viņam tie bija pirmie punkti VTB līgā. Ceturtdaļas izskaņā “buzzer-beater” tālmetiens izdevās Dairim Bertānam, panākot 19:21.

Otrajā ceturtdaļā rīdzinieki turpināja agresīvi spēlēt pret sāncenšu garajiem spēlētājiem, paši uzbrukumos vairāk izmantojot garāmgājienus, bumbas izspēli un pustālos metienus. No līdzsvara izdevās izsist NCAA čempionu Aleksandru Kaunu, kurš turklāt izrādījās vājš soda metienu izpildītājs, savukārt pret Krstiču un Hrjapu aizsargāties bija daudz grūtāk. Pretinieki sodīja katru vefiešu kļūdu, pēc kurām parasti sekoja divu punktu zaudējums. Minūti pirms puslaika beigām pēc Ārona Džeksona trāpījumiem viesu pārsvars sasniedza divciparu skaitli 33:43, bet pārtraukumā vefieši gāja pie mīnus vienpadsmit 34:45. Īpaši liels pārsvars maskaviešiem bija rezultatīvo piespēļu dalīšanā, puslaikā 6-14.

Nākamā puslaika sākumā viens “dedzinātājs” neatradās. Dedzināja komanda kopā. Tāls Janičenoka metiens, Bērziņa trāpījums pāri Hrjapam un zibenīgs Roulenda pretuzbrukums ar klasisku danku Maikla Džordana stilā samazināja starpību līdz pieciem punktiem 40:45. Groza apakšā viesiem joprojām bija vairāk argumentu un Hrjapa drīz atjaunoja vienpadsmit punktu pārsvaru CSKA 40:51. Sekoja precīza tālmetienu apmaiņa (Roulends), taču trešās ceturtdaļas izskaņā viesiem vairs neveicās metienos un rīdzinieki atkal sāka tuvoties. Pēc soda metienu virknes un Roulenda reida soda laukumā ar Janičenoka piespēli starpība saruka līdz četriem punktiem 50:54. Trīsdesmit minūšu pauzē mīnus seši 50:56.

Divas minūtes pēc kārtas komandas neguva punktus, kamēr klusumu pārtrauca Vīmsa tālmetiens. Vakara rezultatīvākais vīrs Roulends atbildēja ar diviem punktiem un vēlāk iemeta otro no diviem sodiem, taču kādu laiku palika viens savos groza iekarošanas pasākumos. Pēc Kavaļauska kļūdas ātrajā uzbrukumā aizskrēja Ponkrašovs, nākamajā uzbrukumā savu darbu izdarīja Krstičs un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām joprojām mīnus deviņi 55:64.

Maskavieši joprojām nebija atguvuši punktu gūšanas garšu un vefiešiem radās iespēja. Divi Kavaļauska punkti un Janičenoka tālmetiens divarpus minūšu pirms finālsvilpes samazināja starpību līdz mīnus četri 60:64. Nesaprašanās uzbrukumā un individuāli centieni pavēra viesiem iespēju vēlreiz atrauties. Teodosiča frontālais uzbrukums, otrais Hrjapas soda metiens un Ponkrašovs atjaunoja deviņu punktu pārsvaru viesiem 60:69. Pēdējā minūtē vefieši netika tuvāk par septiņiem punktiem un piedzīvoja pirmo neveiksmi sezonā.

22.10.2012 , 09:40

sportacentrs.com


Написать комментарий