Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs pārliecināts, ka slimnīcā pēc dažiem gadiem atkal darbosies vairāki ārsti-urologi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms kāda laika ārsts Oļegs Hublarovs ziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā vairāk nekā divus ar pus gadus nav uroloģijas nodaļas, ir tikai gultas vietas ķirurģijā.

Pēc Hublarova kunga vārdiem, bez iemesla tika likvidēta normāli funkcionējošā nodaļa, kas bija vienīgā Latgalē, veica 300-400 operācijas un bija nodrošināta ar labu personālu un kvalificētiem ārstiem.

„Šobrīd slimnīcā netiek sniegta palīdzība cilvēkiem ar uroloģiskajām slimībām – no septembra sākuma DRS strādā tikai viens 70 gadus vecs ārsts-pensionārs. Grūti iedomāties, kādā veidā viņš var vienlaicīgi strādāt pilsētas poliklīnikā, kas ir DRS daļa, pieņemt slimniekus, strādāt uroloģijas dienas stacionārā, sniegt diennakts neatliekamo palīdzību, ārstēt un operēt slimnīcā esošos pacientus un konsultēt visas slimnīcas nodaļas”, - uzskata Latgales uroloģijas centra vadītājs.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis apliecināja, ka šobrīd slimnīcā tiešām strādā tikai viens pensijas vecuma ārsts-urologs. „Šobrīd mēs cieši sadarbojamies ar Stradiņa universitāti, kur studē trīs topošie urologi, tostarp meitene, kura pie mums izgāja rezidentūru. Tāpēc ceram, ka tuvākajos pāris gados pie mums strādās vairāki ārsti-urologi.

Atgādināšu, ka trīs ārsti nolēma nodarboties ar privātpraksi, kuras ietvaros tiek sniegta plānveida palīdzība pacientiem. DRS ārsts sniedz palīdzību cilvēkiem ar uroloģiskajām slimībām dienas laikā, naktī mēs šo pakalpojumus nepiedāvājam”, - paskaidroja Aivars Zdanovskis.
Starp citu, pirms dažām dienām notikušajā Stradiņa universitātes rektora Jāņa Gardovska tikšanās ar Daugavpils skolēniem DRS vadītājs atzinās, ka lielākā daļa mūsu slimnīcas ārstu un gandrīz 40% medmāsu ir pensijas vai pirmspensijas vecuma cilvēki.


Написать комментарий