Banku augstskolas rektors: Mūsu absolventu vidū gandrīz nav bezdarbnieku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās nedēļas beigās Daugavpili ar vizīti apmeklēja Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs, kurš apmeklēja J.Raiņa 6.vidusskolu, kur aprunājās ar skolotājiem un nolasīja lekciju par uzņēmēju darbībā un karjerā nepieciešamajām kompetencēm. Kā arī Banku augstskolas rektors tikās ar potenciāliem studentiem – pilsētas skolu skolēniem.

Rektors uzskata, ka viņa pārstāvētās augstskolas un Daugavpils starpā izveidojusies laba sadarbība. „Pie mums studē vairāki Daugavpils skolas pabeigušie studenti, un mums ir patiess prieks, ka jūsu jaunieši izvēlas mūsu augstskolu. Liela loma tajā ir mūsu pozitīvajam tēlam, jo pašreizējie studenti iesaka mūsu augstskolu savām paziņām, kas ir izvēles priekšā pēc skolas beigšanas. Viņi saņem informāciju par visu – par prakses iespējām, mācību priekšmetiem un to pasniegšanu, absolventa iespējām pēc augstskolas pabeigšanas utt.

Kaut arī esam valsts augstskola, budžeta vietas ir tikai doktorantūrā, visās pārējās programmās to nav. Šāda situācija izveidojusies ļoti sen – kad Ministru Kabinets nodibināja mūsu Banku augstskolu. Tomēr ir pierādīts, ka vienīgais kredīts, kas sevi attaisno, tiek ieguldīts izglītībā. Studiju maksa ir diezgan augsta, bet studenti iegūst labu izglītību, kas dod iespēju izveidot lielisku karjeru un labi pelnīt.

Studējošie ņem valsts garantēto kredītu, kura nosacījumi ir ļoti izdevīgi, jo students sāk atmaksāt studijām ņemto kredītu tikai gadu pēc augstskolas beigšanas. Ja jaunajam speciālistam ir labi apmaksāts darbs, tā nav problēma.

Mūsu studentu vidū gandrīz nav bezdarbnieku, Banku augstskolas absolventi strādā dažādās valsts institūcijās, lielos uzņēmumos, auditoru kompānijās, bankās. Risks pastāv tikai gadījumā, ja kādā brīdī students nolemj pamest novārtā mācības. Tiesa, mūsu studentu vidū šādu cilvēku ļoti maz, jo mūsu studenti apzināti izvēlas savu ceļu un apzināti apgūst profesiju”, - pastāstīja Banku augstskolas rektors.


Написать комментарий