Pāvests kanonizē septiņus jaunus svētos

foto dipity.com
foto dipity.com

Līdzīgi kā viņa priekšteči Pāvils VI un Jānis Pāvils II, arī pāvests Benedikts XVI svētdien kanonizēja septiņus jaunus svētos. Kanonizācijas dievkalpojumā Svētā Pētera laukumā Romā bija pulcējušies tūkstošiem svētceļnieku no visas pasaules, vēsta Vatikāna ziņu dienests “News.va”.

Svētdienā, kas pasludināta par Pasaules Misiju svētdienu, pāvests savā uzrunā svētās Mises laikā atzīmēja, ka kanonizācija notiek brīdī, kad Romā uz bīskapu Sinodes ģenerālo asambleju pulcējušies bīskapi no visas pasaules. Viņš arī īsi pastāstīja par katru no septiņiem jaunajiem svētajiem uzsverot, ka viņi savas dzīves aizvadījuši kalpojot Dievam un saviem līdzcilvēkiem.

Tā svēto kārtā svētdien iecelti Vācijā dzimusī Marianna Kope (1838-1918), kura emigrējusi uz ASV un rūpējusies lepras slimniekiem Havaju salās, pirmā Amerikas iezemiete, kas pasludināta par svēto - Kateri Tekakvita (1656-1680), kura, pretēji valdošajām ieražām pievērsās kristietībai un ar savas garīgās dzīves dziļumu iemantoja sekotājus, Pedro Kalungsods (1654-1672), kurš nāk no Filipīnām un 1972.gadā ticības dēļ tika nomocīts līdz nāvei, jo mēģinājis vietējo cilšu pārstāvjus pievērst kristietībai.  Tāpat svēto kārtā svētdien iecelti franču misionārs Žaks Bertjē (1838-1896), kuru nogalināja nemiernieki, kā arī Karmena Salesa i Barangerasa (1848-1911), Džovani Batista Pjamarta (1841-1913) un Anna Šeifera (1882-1925).

Pāvests Benedikts XVI arī dievkalpojuma laikā aizlūdza par bīskapu sinodes norisi, kuras dienaskārtībā ir jautājumi, kas saistīti ar jauno evaņģelizāciju, kā arī vēlēja tiem svētceļniekiem, kas Romā ieradušies no Filipīnām, Kanādas un ASV, lai tie svētie, kas nāk no viņu pārstāvētajām valstīm un svētdien kanonizēti, kalpo viņiem kā labs piemērs un mudina tuvoties Jēzum Kristum, kurš nācis kalpot un atdot savu dzīvi visu glābšanai. Noslēgumā pāvests deva visiem klātesošajiem savu svētību.

Kā vēsta ārvalstu mediji, beatifikācija vai kanonizācija ir process, kurā Romas Katoļu baznīca oficiāli apstiprina konkrētā cilvēka svētumu.Kanonizācijas process ilgst gadiem.

Kopā ar svētdien svēto kārtā ieceltajiem cilvēkiem Benedikta XVI kanonizēto personu skaits sasniegs 44, vēsta mediji.


Написать комментарий