Lietuvā atzīst par nederīgiem vēlēšanu rezultātus Zarasu – Visaginas apriņķī

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Svētdien Lietuvas Galvenā vēlēšanu komisija apstiprināja parlamenta vēlēšanu rezultātus visos vēlēšanu apgabalos, izņemot Zarasu – Visaginas, vēsta portāls “Delfi.lt”.

Lēmumu atzīt par nederīgiem rezultātus Zarasu - Visaginas vienmandātu apgabalā atbalstīja 12 komisijas locekļi, bet pret bija trīs. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad sestdien komisija atzina, ka vēlēšanās dominējošās Darba partijas kandidāts Rimvidas Podoļskis, kurš Zarasu – Visaginas apriņķī ar 17,25% balsu ierindojās otrajā vietā, ir uzpircis vēlētājus, rupji pārkāpjot vēlēšanu likumu.

Vēlēšanu komisija noskaidroja, ka starp Podoļski un trešās vietas ieguvēju – sociāldemokrātu Nikolaju Gusevu (14,92% balsu) atšķirība ir vien daži simti balsu.

Piektdien pēc prokuratūras lūguma Galvenā vēlēšanu komisija atņēma neaizskaramības statusu kandidātam Podoļskim, aizdomās par vēlētāju uzpirkšanu. Tajā pašā dienā Darba partijas padome apturēja Podoļska biedra statusu partijā.

Jau vēstīts, ka 14. oktobrī Lietuvā notika parlamenta vēlēšanas, kurās vislielākos panākumus guvušas kreisi noskaņotās Darba partija un sociāldemokrāti. Piecu procentu barjeru pārvarējusi arī pēc pedofilijas skandāla izveidotā partija ”Drosmes ceļš”, kura sevi pieteikusi kā aktīvu korupcijas apkarotāju. Valdošā konservatīvo partija palikusi trešajā vietā. Tomēr pilnīgāka aina par to, kāda varētu būt jaunā valdība, būs redzama pēc vēlēšanu otrās kārtas vienmandāta apgabalos.


Написать комментарий