Biedrība „Rēzeknes Māmiņu klubs” īsteno projektu „Palīdzēsim māmiņai”

foto Rēzeknes Māmiņu kluba arhīvs
foto Rēzeknes Māmiņu kluba arhīvs

2011. gada novembrī „Rēzeknes Māmiņu klubs” sāka projekta „Mamma un mazulis: visu darām kopā”. Projekta īstenošanai „Māmiņu klubs” saņēma finansējumu no Latvijas Kopienu iniciatīvu fonda un Borisa un Ināras Teterevu fonda kopīgās programmas „Palīdzēsim māmiņai”, Rēzeknes pilsētas domes un a/s „Swedbank”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Galvenais projekta „Mamma un mazulis: visu darām kopā” mērķis ir labvēlīgu noteikumu izveidošana māmiņas un bērna kopīgai attīstībai un integrācijai sabiedrībā. Pateicoties šim projektam, „Māmiņu kluba” telpā tika iepirktas mēbeles, dažādi interjera priekšmeti, grāmatas un citas nepieciešamas lietas. Pēc iekārtošanas biedrības telpa kļuva pieejama ne tikai māmiņām un bērniem, bet arī visai ģimenei, kā arī topošajām māmiņām. Katru mēnesi tiek izstrādāts grafiks, atbilstoši kuram visi interesenti var piedalīties visdažādākajos pasākumos.

Lai uzzinātu, kā notiek projekta „Mamma un mazulis: visu darām kopā”, kā arī iepazītu tuvāk „Rēzeknes Māmiņu kluba” dalībnieces, oktobrī ciemos uz „Māmiņu klubu” atbrauca Latvijas Kopienu iniciatīvu fonda un Borisa un Ināras Teterevu fonda kopīgās programmas „Palīdzēsim māmiņai” pārstāvji. Viesi ne tikai pozitīvi novērtēja „Māmiņu kluba” darbību, bet arī noorganizēja videofilmas uzņemšanu par veiksmīgas projekta īstenošanas piemēru.

Turpmākajos Māmiņu kluba plānos ir sadarbības attīstība ar līdzīgām biedrībām Latvijā un, iespējams, ārzemēs. Biedrības dalībnieku potenciāls ļauj prognozēt kluba dalību daudzos projektos, jo māmiņas ar augstāko un speciālo izglītību ar prieku piedalās biedrības projektu un pasākumu sagatavošanā un īstenošanā.

Šobrīd biedrībā oficiāli ir iestājušās 300 māmiņas, bet dalībnieču skaits visu laiku palielinās, turklāt dažas māmiņas piedalās pasākumos bez reģistrēšanās. Biedrības dzīvē aktīvi piedalās arī tēti, vecmāmiņas un vectētiņi.


Написать комментарий