Laika apstākļus Daugavpilī šonedēļ noteiks aukstā atmosfēras fronte

foto publicdomainpictures.net
foto publicdomainpictures.net

Latvijas sinoptiķi ziņo, ka pirmdien, 22.oktobrī, laika apstākļus valstī noteiks aukstā atmosfēras fronte.

Tiek prognozēts, ka vējš mainīs savu virzienu, sakarā ar ko Daugavpilī gaidāms īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra šodien mūsu pilsētā sastādīs ne vairāk par +11...+13 grādiem. Nokrišņu daudzums palielināsies – līdz nedēļas beigām Daugavpilī un apkārtnē meteorologi katru dienu sola lietainu laiku.

Ceturtdien un piektdien Latviju sasniegs aktīvais Atlantijas ciklons, tāpēc gaidāma vēja pastiprināšanās un pat vētra. Iespējams, ka dažos reģionos lietus mīsies ar slapju sniegu. Pastāv iespēja, ka uzkritušais sniegs saglabāsies dažu dienu laikā.

Šobrīd Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs neuzņemas prognozēt, kādi laika apstākļi gaidāmi šoziem. Viņiem neizdevās konstatēt likumsakarības, kas palīdzētu prognozēt, vai ziema būšot auksta. Bieži vien pēc silta rudens seko diezgan silta ziema, tomēr sinoptiķi neuzņemas prognozēt, kāda varētu būt gaidāmā ziema.

Pēc ekspertu viedokļa, nosacīti siltu ziemu laikā pastāv liela Atlantijas ciklonu varbūtība, kas parasti atnes līdzi vētrai raksturīgu vēju. Piemēram, šāda veida situācijas bija radušās 2005., 2006. un 2007.gadā, kad visā Latvijas teritorijā plosījās vētras un brāzmains vējš.

Pašlaik Latvija, tāpat kā vairākas citas pasaules valstis, saskaras ar globālās sasilšanas sekām. Visas ziemas, kuras mēs uzskatījām par ļoti aukstām, īstenībā bija tuvas normai.


Написать комментарий