Cauņa top par vienu no CSKA līderiem? Rezultatīva piespēle un uzvara pār “Rubin”

foto championat.ru
foto championat.ru

Krievijas Premjerlīgā Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA komanda savā laukumā ar 2:0 pārspēja Kazaņas "Rubin". Cauņa, spēlējot centra pussarga pozīcijā, aizvadīja pilnu spēli, izpildīja trīs lieliskas piespēles (no kurām viena bija rezultatīva, bet pirms tam pēc citas tika nopelnīts 11 metru soda sitiens) un palīdzēja savam klubam uzvarēt.

Aleksandra Cauņas pārstāvētā trijnieka komanda Maskavas CSKA savā laukumā uzņēma Kazaņas "Rubin", kurai sezona iesākusies ne pārāk veiksmīgi, ieņemot vietu tabulas vidusdaļā. Diskvalificētā Dzagojeva prombūtnē centra pussarga lomu pildīja tieši Cauņa, kamēr balsta pussarga pozīciju ieņēma pēdējā laika rezervists, zviedrs Vernblūms.

1. puslaikā iespēju bija gaužām maz, taču viens lielisks moments bija un tā arhitekts bija tieši Cauņa - mūsu pussargs soda laukuma tuvumā fiziskā divcīņā skaisti pagrieza muguru pretiniekam un kā uz paplātes nolika bumbu uzbrucēja funkcijas pildošajam Musā, taču nigēriešu spēlētājs, nonācis aci pret aci ar vārtsargu, nespēja gūt vārtus. Vēl jāmin, ka 27. minūtē Cauņa izmēģināja veiksmi no distances, bet vārtsargs Rižikovs bija vietā. Pēc 45 minūtēm 0:0.

Spēli izšķīra epizode 69. minūtē. Pēc Cauņas piespēles Musā "Rubin" vārtu tuvumā apzaga spāni Markano, kurš paklupa un nigērieti aizķeksēja. Piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja Elms, kurš nule PK2014 kvalifikācijā izrāva fantastisko 4:4 Vācijas un Zviedrijas spēlē. Vēl pēc trim minūtēm tas pats nelaimes putns Markano bīstami nospēlēja pret Hondu un tika noraidīts - "Rubin" nelīdzēja pat trenera Berdijeva uzsprāgšana. Savukārt 82. minūtē pretuzbrukumā Cauņa tika prom no pretspēlētāja un atdeva piespēli uz viens pret vienu Musā, kurš šoreiz savu iespēju pēc latvieša piespēles izmantoja - 2:0 (video)! Pašās mača beigās Cauņa gan nopelnīja nevajadzīgu dzelteno kartīti, bīstami ejot virsū "Rubin" lietuviešu vārtsargam Arlauskim (uznāca Rižikova vietā) - otrā dzeltenā kartīte sezonā. Lai nu kā, CSKA uzvarēja ar 2:0.

Varbūt par skaļu teikts, bet izskatās, ka Cauņa pakāpeniski kļūst par vienu no CSKA līderiem. Mūsu pussargam pilna spēle, rezultatīva piespēle, bet CSKA uzvara un atjaunota 2. vieta - līderei "Anzhi" ir par diviem punktiem vairāk.

22.10.2012 , 15:15

sportacentrs.com


Написать комментарий