Celtnieki no Igaunijas iepazīstas ar infrastruktūras projektiem Viļakas novadā

foto vilaka.lv
foto vilaka.lv

18.oktobrī Viļakas novadu apmeklēja Räpinas pašvaldības vadītājs Teet Helm, Räpinas biznesa centra vadītājs Leo Kütt un piecu cilvēku delegācija, kura pārstāvēja būvniecības firmu vadītāju, būvdarbu vadītājus un būvuzraugu, informē Viļakas novada pašvaldība.

Igauņi jau vairāk kā pirms mēneša izteica vēlēšanos apmeklēt Viļakas novadu un iepazīties ar Viļakas novadā rekonstruētajām un uzbūvētām ēkām, kā arī ar citiem infrastruktūras objektiem.

Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs ar entuziasmu igauņiem izrādīja infrastruktūras objektus Viļakas novadā, kā arī parādīja katoļu draudzes māju Baltinavā, jo, viņaprāt, uzbūvētā draudzes māja ir viens no labāk uzbūvētajiem objektiem pierobežā pēdējo gadu laikā. Igaunijas delegācija vislielāko interesi izrādīja par to kā tiek ēkām izbūvēta ventilācijas sistēma un kāda ir ierīkota apkures sistēma. Igauņiem bija iespējams izvērtēt rekonstruēto sociālo māju, kultūras namu, katoļu baznīcu, viesu namiņu dabas parkā „Balkanu kalni” Šķilbēnu pagastā, apskatīties jauno piebūvi Medņevas tautas namam, pirmskolas izglītības iestādi un uzbūvēto tiltu pāri Kiras upei Medņevas pagastā.

Pieredzes apmaiņas noslēgumā igauņi apmeklēja pārrobežu sadarbības projekta nr. ELRI-016 "Kultūras un radošo industriju centru attīstību Räpinā, Viļakā un Pečoros" rekonstruējamo objektu Viļakā – bijušo klostera ēku. Šobrīd būvfirma SIA „Ozolmājas” ir uzstādījusi visas projektā plānotās konstrukcijas, t.sk. siju nomaiņu un uzstādīšanu, veikusi jumta nomaiņu un ēkas fasādes krāsošanu, turpinās darbs pie cokola krāsojuma, bruģa uzlikšanu ap ēku, ir uzsākti iekšdarbi un plānota apkures sistēmas ierīkošana. Vadošā partnera - Räpinas pašvaldības vadītājs Teet Helm atzinīgi novērtēja iegūto pieredzi un pateicās Viļakas novada domei par sagatavoto programmu. Pieredzes apmaiņas galvenais organizators Leo Kütt atzina, ka latviešiem daudz vairāk finanšu līdzekļi būtu jāiegulda ventilācijas sistēmu izbūvē, jo, izbūvējot labu ventilācijas sistēmu, ir iespējams nodrošināt labāku gaisa maiņas cirkulāciju, kā arī nav nepieciešams vēdināt telpas, kad tās ir pārkurinātas, turot logus vaļā, tādejādi iespējams ietaupīt arī uz kurināmā iegādi. Būvuzraugs Vilhelms Pužulis atzina, ka jau padomju laikos Igaunijā daudz lielāka uzmanība, veicot rekonstrukciju vai būvējot jaunas ēkas, tikusi veltīta ventilācijas sistēmu un ekonomiskas apkures sistēmu ierīkošanai.

Räpinas pašvaldības vadītājs Teet Helm atzinīgi novērtēja projekta partnera Viļakas novada domes paveikto projektā plānotā objekta rekonstrukcijā un aicināja Viļakas novada domes pārstāvjus piedalīties darba grupas tikšanās novembra sākumā Räpinā, kur būs iespējams iepazīties ar projektā plānotās ēkas rekonstrukcijas gaitu un paveikto.


Написать комментарий