Šogad „Gada balvai” pieteikti tikai 18 daugavpilieši

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Katru gadu Daugavpils pilsētas dome apbalvo aktīvākus pilsētniekus, pasniedzot viņiem Zelta un Sudraba lilijas. „Gada balvas” pretendentus ierosina paši daugavpilieši.

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, balvas tiks pasniegtas 6 nominācijās – izglītībā, kultūrā, sportā, tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā un sociālajā aprūpē, sabiedriskajā darbībā. Uzvarētāju apbalvošana parasti notiek Latvijas Neatkarības dienas priekšvakarā.

Ierosinājumus balvas piešķiršanai mūsu pilsētnieki varēja iesniegt līdz šī gada 15. oktobrim. Ierosinātā kandidatūra varēja būt gan pilsētnieks, gan uzņēmuma vai firmas kolektīvs, kas aizvadītajā gadā veicināja Daugavpils attīstību.

Šobrīd Daugavpils pilsētas dome saņēmusi 18 ierosinājumus, ziņo pašvaldības preses centrs. Vispopulārākās nominācijas ir „Tautsaimniecība” un „Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe”. Pieteiktās kandidatūras izvērtēs stingra un kompetenta žūrija, kas izvēlēsies 6 labākus pretendentus, kurus vēlāk apstiprinās Domes deputāti.

Salīdzinājumam minēsim, ka aizvadītajā gadā mūsu iedzīvotāji bija aktīvāki, un konkursā piedalījās vairāk nekā 30 pilsētnieki, no kuriem tika izvēlēti un apbalvoti 7 cilvēki – Zelta un Sudraba lilijas saņēma mākslinieks Pjotrs Hudobčonoks, skolotāja Aļesja Šapkova, režisors Jānis Butkevičs, sportists Dmitrijs Jurkevičs, uzņēmējs Raimonds Bruževičs, ārsts Viktors Butāns un sabiedriskā darbiniece Marija Kirničanska.


Написать комментарий