Demonstranti Lībijā izdemolē privātas televīzijas mītni

foto superchefblog.com
foto superchefblog.com

Demonstranti ielauzušies Lībijas privātās televīzijas kompānijas ”Al Hurra” telpās Bengāzī pilsētā un izdemolējuši daļu no tām, vēsta aģentūra ”France Presse”, atsaucoties uz saviem korespondentiem.

Iedzīvotāji protestējuši pret notikumu atspoguļošanas veidu par notikumiem Benī Valīdas pilsētā, kur jau vairākas dienas ilgstošajās valdību atbalstošo un pilsētas kaujinieku sadursmēs ir gājuši bojā vismaz 22, bet ievainoti aptuveni 200 cilvēki. Protestējošie uzskata, ka televīzijas kanāls izmantojis neapstiprinātus paziņojumus par to, ka ir notverts valsts bijušā līdera Muamara Kadafi dēls Hamisa un preses sekretārs Musa Ibrahims, lai attaisnotu uzbrukumu pilsētai.

Demonstranti, izkliedzot vienas no Benī Valīdas cilts vārdiem, sabojāja daļu televīzijas aprīkojuma un aizdedzināja vienu kabinetu. Televīzijas personāls bijis spiests glābties un pamest telpas, pārtraucot programmu pārraidi.

Lībijas varas iestādes par Kadafi dēla un preses sekretāra arestu paziņoja 20. oktobrī, taču vēlāk pašas apšaubīja šīs ziņas. Ziņas par savu arestu internetā noliedza arī pats Kadafi bijušais preses pārstāvis Musa Ibrahims, norādot, ka atrodas ārpus Lībijas. Viņš arī uzskata, ka ar šo nepatieso informāciju valdība vēlējusies novērst uzmanību no noziegumiem pret Benī Valīdas iedzīvotājiem.

Sadurmes Benī Valīdā sākušās 20. oktobrī, kas ir Lībijas bijušā līdera Muamara Kadafi nāves pirmā gadadiena. Ziņas par Musas Ibrahima un Hamisa Kadafi aizturēšanu jau ir izskanējušas vairākas reizes, tomēr nekad tās nav apstiprinājušās.

Tikmēr svētdien galvaspilsētā Tripolē aptuveni 500 neapbruņotu cilvēku sagrāba Lībijas parlamenta ēku, pieprasot pārtraukt vardarbību Benī Valīdā, vēsta aģentūra ”Reuters”. Vairums protestētāju bijuši Benī Valīdas iedzīvotāju radinieki.


Написать комментарий