H.Soldatjonoka: Es neapstiprināju Mīlestības koka skici un nekonstatēju iespējamos draudus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, 19.oktobrī pie Daugavpils pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļas tika svinīgi atklāta jaunā mūsu pilsētas ievērojamā vieta – Mīlestības koks. Daudzi pilsētnieki 2,5 metru augstu konstrukciju, kuru veido simtiem metāla stienīšu, novērtēja negatīvi, jāatzīmē, ka pretenzijas tiek izteiktas nevis par konstrukcijas ārējo izskatu, bet sakarā ar drošības apsvērumiem.

Jau Mīlestības koka atklāšanas ceremonijā žurnālisti varēja pārliecināties, ka koks nav drošs, - viens no klātesošajiem guva savainojumu no saskarsmes ar aso konstrukciju. Tomēr Daugavpils pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka portālam Gorod.lv paziņoja, ka, aplūkojot koka skici, viņa nepievērsa uzmanību tam, ka koks varētu būt bīstams.

H.Soldatjonoka atzīmēja, ka viņas kompetencē neietilpa pilsētas mākslinieka Jura Pundura izstrādātās konstrukcijas skices apstiprināšana, jo Mīlestības koka uzstādīšanu finansēja Dome. Šobrīd netiek apspriesti pasākumi ar mērķi paaugstināt koka drošības līmeni.

Jācer, ka bērni, kurus noteikti ieinteresēs spilgta konstrukcija, stingri stāvēs uz kājām, un līgavas, kuras atstās uz koka slēdžus, darīs to uzmanīgi un nepaklups. Vai arī pašvaldība tomēr izvērtēs šo konstrukciju un veiks nepieciešamos pasākumus?


Написать комментарий