Advokāti: ‘Pussy Riot’ dalībnieces nosūtītas uz ieslodzījuma vietām

foto danielagnew.org
foto danielagnew.org

Pankgrupas ”Pussy Riot” dalībnieces, kurām par februārī satīkoto akciju Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē ir piespriests divu gadu cietumsods, ir nosūtītas uz divām atsevišķām kolonijām, paziņojuši meiteņu advokāti. Oficiāla apstiprinājuma šīm ziņam vēl nav, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nadežda Tolokoņņikova ir nosūtīta uz koloniju Mordvijā, bet Marija Aļohina uz Permu, pastāstīja Tolokoņņikovas vīrs Petrs Verzilovs. To mikroblogošanas vietnē "Twitter" apstiprina arī meiteņu advokāte Violeta Volkova. Šī informācija iegūta no izmeklēšanas izolatora, kur līdz šim atradās notiesātās, norāda Verzilovs.

Otrs meiteņu advokāts Marks Feigins izmeklēšanas izolatorā uzzinājis, ka notiesātās ir nosūtītas uz soda izciešanas vietām, bet konkrētu koloniju numurus viņš nevarēja nosaukt.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārīMaskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Vladimiru Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Maskavas pilsētas tiesa, 10.oktobrī izskatot grupas "Pussy Riot" dalībnieču kasācijas sūdzību, nolēma divām grupas dalībniecēm atstāt spēkā divu gadu cietumsodu, bet vienu grupas dalībnieci atbrīvot, aizstājot viņai reālu brīvības atņemšanu ar nosacītu sodu.

Samucevičas, kas ir vecākā no trim aizturētajām "Pussy Riot" dalībniecēm, advokātiem izdevās pārliecināt tiesu nomainīt viņas sodamēru pret nosacītu cietumsodu, jo viņu katedrāles apsargi aizturēja praktiski tūlīt pēc uzstāšanās sākuma. Viņu 10.oktobrī atbrīvoja tiesas zālē.


Написать комментарий