Tiesa izbeidz krimināllietu pret mirušo tiesnesi Tāleri

foto dawn.com
foto dawn.com

Augstākās tiesas krimināllietu tiesu palāta šodien atzina, ka Beatrise Tālere ir izdarījusi apsūdzībā norādītās darbības, proti, prokurora apsūdzība ir pierādīta pilnībā, bet, ņemot vērā, ka apsūdzētā ir mirusi, tiesai kriminālprocess atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam ir jāizbeidz.

Tiesa kriminālprocesu izbeidza, apsūdzēto nereabilitējot, nra.lv informēja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja. Tiesa atcēla B. Tālerei piemērotos drošības līdzekļus, juvelierizstrādājumiem uzlikto arestu un pret B. Tāleri vērsto 300 latu piedziņu valsts labā. Pilns AT Krimināllietu tiesu palātas lēmums būs pieejams 6.novembrī un pēc pilna nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to 10 dienu laikā varēs pārsūdzēt Senātā.

AT Krimināllietu tiesu palāta lietu apelācijas kārtībā iztiesāja sakarā ar Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurora M.Lejas apelācijas protestu un apsūdzētās B.Tāleres apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas 2008. gada 7. februāra spriedumu. B.Tālere 2010.gada jūlijā mirusi, tomēr tiesai lieta bija jāizskata pēc būtības un mirušo apsūdzēto tiesas sēdē pārstāvēja tās aizstāve.

B.Tālere tika apsūdzēta pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas un 291.panta 2.daļas. Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2008.gada 7.februārī B.Tāleri atzina par vainīgu kukuļa pieņemšanā un apzināti nelikumīgu lēmumu taisīšanā.


Написать комментарий