Krievijā nogalināti 49 islāmistu kaujinieki

foto NTV
foto NTV

Krievijas drošības spēki nogalinājuši 49 islāmistu kaujiniekus, bet vēl 30 nogādāti ieslodzījumā, paziņojušas valsts varas iestādes.

Uzbrukums noticis svētdien, 21.oktobrī plānotu reidu ietvaros nemieru plosītajā Ziemeļkaukāza reģionā, ziņo portāls BNN.lv.

Zināms, ka nogalināti vismaz deviņi nemiernieku līderi, kas tiek vainoti darbībās, kuru mērķis ir izveidot islāma kalifātu. Tāpat Krievijas pretterorisma vienība atklājusi spridzekļu izgatavošanas rūpnīcu.

Konfiscēti arī 30 neīsti spridzekļi, 100kg sprāgstvielu, 109 ieroči, 530 mīnas, patronas, granātas, kā arī 19 000 munīcijas vienību.

Reidu laikā iznīcinātas vairāk nekā 90 nemiernieku nometņu un atklātas 26 ieroču glabātuves visā Ziemeļkaukāzā, raksta The Guardian.

«Virkne koordinētu pasākumu ļāvusi pārtraukt grupējumu līderu un līdzdalībnieku darbību,» teikts drošības iestāžu paziņojumā.

Jāatzīmē, ka Krievijas dienvidu reģionos nemiernieku aktivitāte nav reta parādība. Tā aizsākās deviņdesmitajos gados, kad separātisti pasludināja cīņu par Čečenijas neatkarību.


Написать комментарий