Sākotnējā versija: kritiena rezultātā mirušais strādnieks nebija ievērojis drošības noteikumus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējās preses konferences laikā Daugavpils pilsētas domē tika paziņots, ka, saskaņā ar sākotnējo informāciju, strādnieks, kurš 17.oktobrī, veicot remontdarbus Vienības ielā 5, Daugavpilī, nokrita no trīsstāvu ēkas jumta, bija nodrošināts ar visiem drošības līdzekļiem, tomēr pieņēma lēmumu neizmantot drošības trosi.

Atgādināsim, ka 17.oktobrī Daugavpilī notikušā nelaimes gadījuma rezultātā viens no cietušajiem gāja bojā. Šajā sakarā vicemērs Vjačeslavs Širjakovs izteica līdzjūtību bojā gājušā ģimenei un, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par Domes turpmāko rīcību, atzīmēja, ka dažādu struktūru rīcība būs atkarīga no Darba inspekcijas pārbaudes rezultātiem.

Pašvaldības pārstāvji paskaidroja, ka, ja tiks konstatēts, ka tā bijusi firmas vaina, Darba inspekcija veiks profilaktiskos darbus ar visām būvfirmām. Ja par vainīgu tiks atzīts bojā gājušais celtnieks, minētās firmas vadībai tiks uzdots veltīt vairāk uzmanības darba drošības pasākumiem.

V.Širjakovs atzīmēja, ka Daugavpilī māju šahtu uzgalvju remontdarbi pēdējo septiņu gadu laikā notiek regulāri, bet nelaimes gadījumi nebija notikuši. Kā arī vicemērs atzīmēja, ka būvdarbu vadītājs nevar sekot līdzi celtnieka darbam pie katra uzgalvja un kontrolēt drošības tehnikas ievērošanu. Būvdarbu vadītāja uzdevums ir nodrošināt individuālās drošības līdzekļus, informēt par to lietošanu, bet par savu drošību atbild pats strādnieks.


Написать комментарий