Māras zeme aerofotogrāfijās

publicitātes foto
publicitātes foto

Pirmo pieturu ceļojošā fotoizstāde „Māras zeme aerofotogrāfijās” atklāj Rēzeknē, 20. oktobrī, Kultūras namā. Izstādes ideja ir parādīt Latgales reģiona skaistumu un vienreizīgumu "putna acīm" - no neparastāka rakursa. Fotoizstāde ir divu radošu cilvēku – fotogrāfa Mihaila Ignata un pilota Andreja Asara – personīgs dāvinājums Latgalei, informē Latgales Plānošanas Reģions.

Kopumā ir atlasīti vairāk nekā 100 aerofoto attēli, kuros aptvertas Latgales pilsētas, apdzīvotās vietas un ainavas (izstādē būs apskatāmi 25 no šiem darbiem). Foto uzņēmumi tapuši 2011.-2012.gadu vasarās, trīs lidojumu laikā pār Latgali.

Fotogrāfs Mihails Ignats ar amatierfotogrāfiju nodarbojas jau no 1982. gada. Radošo fotogrāfiju apguvis darbojoties Tautas fotoklubā „Cēsis” (1982.-1987.) un Gunāra Bindes fotomeistarības studijā (1989.). Kopš 2007.gada autors pievērsies aerofotogrāfijai un ar veidotajiem aerofoto darbiem veiksmīgi piedalījies dažādos fotokonkursos, izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Šogad Latvijas profesionālā dizaina konkursā "Gada balva dizainā 2012" kategorijā „Fotodizains” fotogrāfs saņēma galveno balvu par aerofotogrāfiju sēriju „Vertikāles mobilizācija”. Autora darbi ir publicēti vairākos fotoalbumos, t.sk. albumā „Citādā Latvija”, un daudzos poligrāfiskajos izdevumos.

Aeorofotogrāfiju veidošanā būtiska loma ir pilotam, jo tas ir tandēma darbs. No 1966. gada Andrejs Asars uzkrājis lielu pilota un planierista pieredzi. Pirmā aerofoto izstāde ar nosaukumu „Latvija no putna lidojuma” tapusi 90-tajos gados sadarbībā ar aerofotogrāfu-uzņēmēju Jāni Vītiņu (15.10.1962.-12.06.2004.).


Написать комментарий