Atbrīvošanas alejā veikti pagaidu apzīmējumi

foto i-rezekne.lv
foto i-rezekne.lv

Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas projekta ietvaros veikta pagaidu (līdz trešā asfalta slāņa ieklāšanai) pilsētas centrālās ielas horizontālā marķēšana. Apzīmējumu veikšanas iniciatori bija Rēzeknes pilsētas dome un VAS „Latvijas Valsts ceļi”, pamatojoties uz ielas rekonstrukcijas tehnisko projektu, iezīmētas gājēju pārejas, stop līnijas un galvenās horizontālās iezīmes, lai sadalītu kustību pa joslām, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Georgijs Orlovs aicina vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties kustības maršrutu pa Atbrīvošanas aleju un sekot līdzi gan ceļa zīmēm, gan apzīmējumiem, jo nākošgad šie horizontālie apzīmējumi kļūs pastāvīgi.

Īpaši lielas izmaiņas ir skārušas rekonstruēto Latgales ielas posmu no Daugavpils ielas līdz Atbrīvošanas alejai. Piemēram, iebraukšana stāvvietā pie universālveikalā no Centrāltirgus tagad ir iespējama tikai pa Daugavpils ielu (veikals „Nektārs”). Izbraucot no universālveikala stāvvietas uz Latgales ielu, ir atļauts pagriezties tikai pa labi. Vēl viens jauninājums – speciālas induktīvās cilpas, kas ļauj nodrošināt sabiedriskajam transportam izbraukšanu bez šķēršļiem no autoostas. Gribam pievērst pilsētas iedzīvotāju uzmanību tam, ka gājēju pāreja pie universālveikala tagad ir aprīkota ar luksoforiem gājējiem un tāpēc lūgums šķērsot ielu tam paredzētajā vietā, nevis kur pagadās.

Turklāt mainījušies apzīmējumi arī Atbrīvošanas alejā pie tirdzniecības centra „Rimi”. Tagad iebraukt tirdzniecības centra teritorijā var tikai pa Pils un Galdnieku ielām, tas ir, no Atbrīvošanas alejas puses pie „Rimi” var piebraukt tikai no Atbrīvošanas alejas un Latgales ielas krustojuma puses.


Написать комментарий