Norvēģijā atrod afrikāņu karalim nozagtus dārgumus

foto Oslo politidistrikt's
foto Oslo politidistrikt's

Norvēģijas policija atradusi afrikāņu tautas ašanti karalim Otumfuo Osejam Tutu II Oslo viesnīcā nozagtos dārgumus. Policija paziņojusi, ka vērtslietas atrastas pēc zādzībā aizdomās turētas personas aresta, vēsta ārvalstu mediji.

Aizdomās turētais arestēts 16. oktobrī Stokholmas lidostā, kad grasījās pamest Zviedriju. Pie viņa atrasti četri zelta priekšmeti, no kuriem divi ir ašanti karaļa īpašums, norāda policija. Kas ir vēl divas pie aizturētā atrastās zeltlietas, policija nepaskaidro. Aizturētā persona atzinusies, ka ir saistīta ar karalisko dārglietu zādzību.

Policija saistībā ar zādzību meklē vēl divas aizdomās turētas sievietes, kuras fiksēja viesnīcas, kurā notikusi zādzība, novērošanas kameras. Policijai zināms, ka viena no viņām jau ir izbraukusi no Norvēģijas un atrodas Zviedrijā.

Zādzība notika 10. oktobrī Oslo viesnīcā ”Radisson Blu Plaza”. Karalis Otumfuo Osejs Tutu II viesnīcā atradās kopā ar delegāciju no Ganas, kas ieradās uz Norvēģijas – Āfrikas uzņēmēju samitu. Nozagto rotaslietu vērtība netika atklāta, bet tām esot liela ”sentimentālā vērtība” to īpašniekam.

Ašanti – sena valsts un tauta atrodas tagadējās Āfrikas valsts Ganas teritorijā, provincē ar tādu pašu nosaukumu. Karalis var risināt vietējos jautājumus, bet nespēj ietekmēt valsts politiku. Karalis Otumfuo Osejs Tutu II Ašanti valda kopš 1999. gada.


Написать комментарий