Reformu partijas dome Daugavpilī notikušajā sēdē vienbalsīgi nobalsojusi par Lemberga atstādināšanu 1

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā ziņots, oktobra sākumā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ziņoja, ka no Ģenerālprokuratūras saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amatā.

Saskaņā ar šo informāciju, mērs Lembergs rīkojies savās personiskajās un mantiskajās interesēs, pārkāpis valsts pārvaldes principus, lēmumu pieņemšanas ierobežojumus interešu konflikta situācijās, kā arī lēmumu pieņemšanas robežas attiecībā uz vismaz 25 uzņēmumiem.

Kā zināms, ministrs Sprūdžs parakstījis rīkojumu par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata.

Sestdien, 20.oktobrī, Daugavpilī notika Reformu partijas domes otrā sēde, kurā piedalījās vairāki ministri, tostarp arī Edmunds Sprūdžs.
Reformu partijas loceklis, Saeimas deputāts Juris Viļums portālam Gorod.lv pastāstīja, ka visi Domes sēdes dalībnieki vienbalsīgi atbalstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra iniciatīvu atstādināt no amata Ventspils mēru, tādējādi izbeidzot augstas pašvaldības amatpersonas gadiem ilgstošo interešu konfliktu, prettiesiski izmantojot amata pilnvaras savās mantiskajās interesēs.
Jāatzīmē, ka Reformu partijas domē darbojas ap 100 cilvēkiem – Saeimas deputāti, Reformu partijas valdes locekļi un dažādās valsts pilsētās funkcionējošo partijas nodaļu pārstāvji.



Написать комментарий

Reformu partija balso par Lemberga atstādināšanu, kaut arī Lembergs ir "Latvijai un Ventspilij" partijā... Vienkārši absurds murgs! :)

Varbūt Reformu partija varētu nobalsot par NASA Curiosity misijas uz Marsa atcelšanu, jo Ķīļa ministrijā šim mērķim nav paredzēts budžets??? :D