Vai pilsētas vadības tikšanās ar ārzemju viesiem tagad ir slepenas?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā laikā pilsētas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji pamanīja, ka dažādu augsti stāvošo viesu un ārzemju pilsētu delegāciju vizītes norit aiz aizslēgtām durvīm, un žurnālisti netiek informēti par šīm vizītēm.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka pašvaldības sadarbības ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem koncepcija neesot mainījusies. Savukārt Domes lietu pārvaldniece Jurate Kornutjaka solīja informēt pašvaldības priekšsēdētāju par radušos situāciju.

Aizvadītās nedēļas laikā tikai post factum kļuva zināms par Latvijas Evanģēliski Luteriskās baznīcas ārpus Latvijas arhibīskapa, delegācijas no Magdeburgas, žurnālistu no Harbinas, kuri uzņēma filmu par Daugavpili, delegācijas no Krievijas pilsētas Vladimira vizītēm Daugavpilī. Agrāk žurnālisti, kuri vienmēr ar sapratni uztvēra viesu vēlmi tikties ar pilsētas vadību bez plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, tika informēti par šāda veida vizītēm, viņiem tika dota iespēja nofotografēt pilsētas viesus. Šobrīd plašsaziņas līdzekļu pārstāvju rīcībā ir tikai preses dienesta materiāli un viena sliktas kvalitātes fotogrāfija, kas tiek ievietota pašvaldības mājas lapā.
 
Tomēr I.Andiņa atzīmēja, ka pašvaldības mājas lapā ievietota informācija, viņasprāt, ir pietiekami izsmeļoša, bet radušos jautājumus pilsētas vadībai var uzdot preses konferenču laikā – tās Domē notiek divreiz mēnesī.

Attiecībā uz nesenajām vizītēm, par kurām sabiedrībai nekas nebija zināms, dažos gadījumos Dome nepaspēja informēt par tām, pārējos gadījumos tas netika darīts sakarā ar pašvaldības priekšsēdētājas vēlmi, paziņoja Domē.


Написать комментарий