Daugavpils novada skolēni piedalījās animācijas darbnīcās Berķenelē

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Dažu dienu laikā Daugavpils novada skolēni Raiņa mājā Berķenelē piedalījās animācijas radošajās darbnīcās, apgūstot jaunas prasmes – animācijas filmu radīšanas procesu.

Animācijas meistardarbnīcas Berķenelē ar Daugavpils novada Kultūras pārvaldes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu norit jau trešo gadu. Multfilmu radīšanas procesu šogad apguva 9 skolēni no Daugavpils novada Kalupes pamatskolas un Špoģu vidusskolas speciālistu no Rīgas - Daces Liepas un Jāņa Sausnīša – vadībā.

Triju dienu laikā radošās darbnīcas dalībnieki, iespaidojoties no Jāņa Raiņa dzejas, radīja multfilmas pēc viņa dzejoļu krājuma „Dagdas piecas skiču burtnīcas” motīviem. Rezultātā tapa divas animācijas filmas „Ezera noslēpums” un „Atkal ezers”, tādējādi papildinot muzejā jau esošo 6 multiplikāciju filmu arhīvu. Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad skolēni veidoja multfilmas, izmantojot plastilīna tehnoloģiju, šogad bērni animācijas taisīja aplikācijā.

Pēc animācijas filmu veidotājas un pedagoģes Daces Liepas vārdiem, multfilmu radīšana ir process, kas prasa pacietību, jo, lai taptu 1 sekunde, ir nepieciešami 12 fotokadri. Intensīvi strādājot pat trīs dienas, visbiežāk multfilma nav garāka par 2 minūtēm. Jaunizveidotās animācijas filmas tika ierakstītas diskos un tiks uzdāvinātas skolām, kā arī tās varēs rādīt Raiņa muzeja apmeklētājiem.

Skolēniem ļoti patika fotografēšanas process un viņi atzinās, ka meistardarbnīcās iegūtās prasmes noteikti noderēs un viņi labprāt šādā darbnīcā piedalītos arī nākamgad.


Написать комментарий