Daugavpilī kanalizācijas lūku vāki tiek zagti mazāk, tagad zagļi dod priekšroku siltumtrašu izolācijām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Metāla zagļi Daugavpilī arvien mazāk kā zādzību objektus izvēlas kanalizācijas lūku vākus, toties iecienījuši siltumtrašu metāla izolāciju, ziņo uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš, kurš aicināja pilsētniekus, kas kļuvuši par zādzības lieciniekiem, ziņot par to policijā.

Pēc M.Laudiņa rīcībā esošās informācijas, pēdējā laikā būtiski samazinājies siltumkameru lūku zādzību skaits: 2010.gadā tika nozagtas 93 lūkas, 2011.gadā – 35, šogad – 21, turklāt šīs zādzības notikušas gada pirmajā ceturksnī. Tomēr pieaudzis ārējo tīklu izolācijas zādzību skaits.

Šobrīd uzņēmumam pieder ap 10 km ārējo maģistrālo tīklu, no kuriem pēdējo trīs mēnešu laikā tika demontēts diezgan liels metāla daudzums. Šāda veida zādzības pilsētā notika arī agrāk, tomēr pēdējo mēnešu laikā uzņēmums bija spiests atjaunot izolāciju 200 metru garumā.

Šobrīd „Daugavpils siltumtīkli” atjauno izolāciju, izmantojot ruberoīdu, nevis metālu, tas nav tik izturīgs, bet ir lētāks un diez vai piesaistīs zagļu uzmanību. Sakarā ar to, ka cauruļvada posmi, kuros notikušas zādzības, nav pārāk veci, to rekonstrukcija tiek plānota pēc siltumapgādes drošības un siltuma zuduma ziņā problemātisku posmu rekonstrukcijas.


Написать комментарий