Saeimas deputāti šodien aizstāvēs Daugavpils treneru intereses

foto Saeimas kanceleja
foto Saeimas kanceleja

Šodien, 24.oktobrī, paredzēta Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde, kuras gaitā Saeimas Sporta apakškomisijas pārstāvji centīsies pārliecināt padomes locekļus par nepieciešamību 2013.gada valsts budžetā paredzēt papildu līdzekļus treneru (tostarp arī Daugavpils bērnu un jauniešu sporta skolas treneru) darba algām.

Darba algu jautājums tika aktualizēts pirmdien, kad pie Saeimas un Izglītības un zinātnes ministrijas ēkām piketā piedalījās vairāk nekā 200 sporta izglītības iestāžu treneri, kuri ir sašutuši par to, ka 2013.gada valsts budžeta ietvaros treneru darba algām atkal tika iedalīts nepietiekams finansējums. Pārējo pārstāvju no Ogres, Ventspils, Liepājas un citu pilsētu vidū Daugavpils pārstāvji veidoja vislielāko delegāciju.

Pēc piketa apakškomisijas locekļi tikās ar izglītības un zinātnes ministru, lai apspriestu vairākus aktuālos jautājumus, tostarp arī treneru darba algas. Deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC) portālam Gorod.lv paziņoja, ka šobrīd nav skaidrības par papildu summu, par kuru, iespējams, izdosies vienoties.

Apakškomisijas locekļi mēģinās vienoties par vismaz 500 tūkstošiem latu – šī summa ļautu reāli palielināt darba algas, jo mazākās summas tiktu izmantotas, lai vienkārši apmaksātu jaunu treneru darba algas, jo audzēkņu skaits arvien pieaug.

Daugavpils Bērnu un jauniešu sporta skolas direktors Imants Utināns uzskata, ka pašreizējās treneru darba algas esot zem jebkuras kritikas, turklāt sakarā ar sporta skolas audzēkņu skaita pieaugumu un valsts dotāciju samazināšanu galvenais smagums gulstas uz pašvaldības pleciem.

Atgādināsim, ka 2008.gadā, pirmskrīzes laikā, bērnu un jauniešu sporta skolu treneru darba algu valsts finansējums sastādīja vairāk nekā 8 miljonus latu, bet 2013.gadā – nedaudz vairāk par 3 miljoniem latu. Piešķirtais finansējums nodrošina tikai 57% no treneru darba algām nepieciešamās summas.


Написать комментарий