Lielbritānijā pārtraukta analogā televīzijas apraide

foto timeanddate.com
foto timeanddate.com

Lielbritānijā oficiāli noslēgusies analogās televīzijas apraides ēra. Vietējie mediji ziņo, ka tagad ”mēs visi dzīvojam nākotnē” - visā valstī tagad darbojas tikai ciparu apraide, vēsta ārvalstu mediji.

Par pēdējiem Lielbritānijas iedzīvotājiem, kas pārgājuši uz jauno apraides sistēmu, kļuvuši attālu Ziemeļīrijas rajonu iemītnieki. Tur naktī no otrdienas uz trešdienu atslēdza pēdējos analogos televīzijas kanālus.

Pāriešana uz ciparu virszemes apraidi Lielbritānijā sakās 2006. gadā. Saskaņā ar speciālistu aplēsēm pāriešana uz jauno tehnoloģiju valstij izmaksāja aptuveni miljardu dolāru (aptuveni 540 miljoni latu). Tomēr nākotnē digitālā apraide ļaus ietaupīt, jo viena analogā kanāla vietā frekvencē var pārraidīt uzreiz vairākus ciparu kanālus, vēsta mediji.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā pieaugs pieprasījums pēc ciparu televīzijas pakalpojumiem, kā arī jaunu raidījumu ražošana atbilstošā standartā un nepieciešamā aprīkojuma iegāde.

Ciparu apraide nodrošinās ātrāku datu apmaiņu un iespēju piekļūt pie bezvadu interneta arī attālākajos valsts nostūros, raksta mediji. Savukārt valsts varēs nopelnīt, pārdodot apraides tiesības frekvencēs.

 


Написать комментарий