Krāslavā demontē neapdzīvotās daudzīvokļu mājas

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Divas nepabeigtas daudzdzīvokļu mājas N.Rancāna ielā līdz šodiendienai bija labi zināmas noteiktai pilsētnieku kategorijai.

Laika gaitā tās bija kļuvušas ja ne gluži par skvotiem,tad par sava veida atpūtas un izklaides vietām gan.

Apkārtējo namu iedzīvotāji  vairākkārt bija vērsušies gan policijā, gan  pašvaldībā ar sūdzībām par bīstamajām celtnēm – tajās ne tikai ieperinājās  apreibinošo vielu lietotāji, bet  mikrorajona jaunā paaudze te izdzīvoja savu „neiespējamās misijas” realitātes šovu. Diemžēl būves tehniskais stāvoklis  kļuva bīstamāks ar katru gadu un spēles draudēja kļūt  patiesi bīstamas. Jāatzīst, ka par nepabeigto ēku demontāžu tika domāts jau kopš 2004.gada, taču tolaik radās problēmas atrast  darbu izpildītājus, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Ja kādu laiku iepriekš vēl pastāvēja doma mājas demontēt pa daļām un lietderīgos materiālus pārdot vai izmantot kādām citām vajadzībām, tad, veicot rūpīgu izpēti, nācās secināt, ka summa, kas būtu jāiztērē šiem procesiem, ir neadekvāti augsta, un, protams, visi ēkām izmantotie celtniecības materiāli  neatbilst šodienas prasībām un nevar tikt sertificēti, ja tos vēlētos izmantot atkārtoti.

Šogad domē tika pieņemts lēmums, atrasts finansējums un atrasta šādu darbu veikšanā pieredzējusi  kompānija, kura par 10 tūkst. latu bija ar mieru šīs mājas nojaukt.
Šodien viena māja jau pārvērtusies gruvešos, drīzumā tāds pats liktenis sagaida arī otru.


Написать комментарий