Idejas autors: Lai nesavainotos, Mīlestības koks jāaplūko no attāluma

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas iedzīvotāji turpina aktīvi apspriest jaunās pilsētas ievērojamās vietas – Mīlestības koka, kas tika uzstādīts pie Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas, - drošības jautājumu. Portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie idejas autora – galvenā pilsētas mākslinieka Jura Pundura, kurš nepiekrita viedoklim, ka Mīlestības koks neesot drošs.

Konstrukcijas autors neuzskata, ka būtu nepieciešami kādi pasākumi, kas pasargātu cilvēkus no iespējamām ar jauna pilsētas dekora elementa aplūkošanu saistītajām traumām. „Iežogojums apkārt kokam sabojātu tā ārējo izskatu. Piemēram, Mūžīgā uguns nav iežogota, un nevienam nešķiet, ka tā varētu būt bīstama. Arī Mīlestības koku vajadzētu aplūkot no attāluma, nav nepieciešams aplūkot to tik tuvu, ka varētu savainoties”, - atzīmēja J.Pundurs.

Mākslinieks seko interneta telpā izplatītajai informācijai un atsauksmēm par Mīlestības koku, un lasījis, ka daži komentētāji salīdzinājuši viņa radīto konstrukciju ar M.Rotko darbiem.

J.Pundurs paziņoja, ka objekta pasūtītājs bija pilsētas dome, un viņš izpildīja pasūtījumu kā Pilsētbūves un plānošanas departamenta darbinieks, nesaņemot papildus honorāru. Skice tika saskaņota, nevienā tās apstiprināšanas posmā netika uzdots jautājums par konstrukcijas drošumu, un tā pilnībā atbilst autora idejai, paziņoja mākslinieks.


Написать комментарий