Kādreizējais ATP ranga līderis Ferrero noslēdz tenisista karjeru

foto maxwellreyes.com
foto maxwellreyes.com

Kādreizējais ATP tenisa ranga līderis Huans Karloss Ferrero no Spānijas 32 gadu vecumā paziņojis par sportista karjeras beigām, vēsta ārvalstu mediji.

Šādu lēmumu viņš pieņēmis pēc zaudējuma Valensijas ”ATP World Tour 500” sērijas turnīra pirmajā kārtā savam tautietim Nikolasam Almagro.

”Šī bija ļoti emocionāla nedēļa. Man emocijas bija sakāpinātas jau pirms turnīra sākuma,” stāstīja sportists, kurš jau iepriekš bija paziņojis, ka šīs viņam ir pēdējās sacensības. ”Es vienmēr esmu bijis cīnītājs un uzvarētājs, bet pēdējā laikā es to sevī vairs nejutu. Es vienmēr esmu bijis perfekcionists, tāpēc pieņēmu lēmumu, ka jāapstājas.”

Savā 14 gadus ilgajā karjerā Ferrero izcīnījis 16 ATP vienspēļu titulus. Viņa karjeras uzvaru un zaudējumu attiecība ir 479 pret 261.

2003.gadā viņš triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, kā arī spēlēja ASV čempionāta finālā. Tāpat viņš 2003.gada septembrī bija ATP ranga pirmajā vietā, līderis būdams divus mēnešus. Noslēdzot karjeru spānis ATP rangā ieņem 161.vietu.

 


Написать комментарий