Valsts prezidents: valdības kā vienotas komandas darbs ir bijis nepietiekams

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Kopumā Valda Dombrovska (V) valdības darba virziens vērtējams atzinīgi, lai gan, valdības kā vienotas komandas darbs valstij nozīmīgos brīžos un lēmumos ir bijis nepietiekams, norāda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

25.oktobrī apritēs gads, kopš darbu, pēc 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām, uzsāka jau trešā Dombrovska vadītā valdība. Prezidents apsveic premjeru un valdību ar gadu, kas nostrādāts "nebūt ne vienkāršā un ļoti dinamiskā laikā", portālu ”Delfi” informēja Prezidenta preses dienestā.

Prezidents norāda, ka ir runājis ar valdības vadītāju, saņemot solījumu, ka turpmāk valdības kopējā iesaiste būtisku lēmumu pieņemšanā būs arī premjera redzeslokā.

”Turpmākajā darbā aicinu valdību ievērojami vairāk uzmanības pievērst pašu apstiprinātajā Deklarācijā izvirzītajām prioritātēm, īpaši domājot par iedzīvotāju labklājības veicināšanu un ekonomikas konkurētspēju, kā arī uzturēt ciešāku saikni ar Saeimu tieši likumprojektu izstrādes un iesniegšanas procesā,” uzsver valsts prezidents.

Prezidents uzsver, ka ministri, ar kuriem šī gada laikā viņš ir ticies, pauduši apņemšanos īstenot viņu deklarētos mērķus un panākt rezultātus.

”No savas puses novēlu, lai par ikvienu reformas soli, kas būtiski maina kādas jomas vai struktūras līdzšinējo pastāvēšanu, valdība iestātos vienoti,” pauž Bērziņš.

Valts prezidents vēlas, lai ikviens nopietns lēmums ir Ministru Kabinetā izdiskutēts, argumentēts un pieņemts, valdībai kā komandai uzņemoties atbildību par to. ”Šāds nosacījums jo īpaši svarīgs laikā, kad tuvojas kārtējās vēlēšanas un politiskajā retorikā parādās virkne centienu vairot savu popularitāti uz citu rēķina. Izsaku cerību un vienlaikus novēlu politiskajiem spēkiem un valdībā iesaistītajiem politiķiem neizmantot valstij izšķirīgu jautājumu lemšanu politiskajās priekšvēlēšanu cīņās,” turpina prezidents.

Jau ziņots, ka Dombrovskis, apritot gadam pēc viņa vadītāstrešās valdības apstiprināšanas, kā galvenos darbus nosauc Nacionālā attīstības plāna (NAP) pabeigšanu un turpināt iesākto saistībā ar eiro ieviešanu.


Написать комментарий