Latvijas ugunsdzēsības sporta izlase Pasaules čempionātā iegūst 13.vietu

foto au.pfinance.yahoo.com
foto au.pfinance.yahoo.com

Latvijas izlase VIII Pasaules čempionātā ugunsdzēsības sportā kopvērtējumā ieguva 13.vietu. Savukārt pirmajā vietā ierindojās Baltkrievijas izlase, otrajā – Krievijas, bet pirmo reizi uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu, kāpa Čehijas izlase, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pasaules čempionātā medaļas tika izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās – 100 metru šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību torņa 4.stāvā, 4x100 metru ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

100 metru šķēršļu joslas pārvarēšanā pirmo vietu ieguva Čehijas izlases pārstāvis Jakubs Pekni, uzrādot rezultātu 15,12 sekundes. Labākais no Latvijas izlases bija Vitālijs Zagorskis, kurš distanci pārvarēja 16,92 sekundēs.

Aizraujošs fināls norisinājās disciplīnā uzkāpšanā ar āķkāpnēm mācību torņa 4.stāvā. Krievijas izlases pārstāvis Alberts Loginovs savā otrajā skrējienā bija uzstādījis jaunu pasaules rekordu 12,56 sekundes, tomēr finālskrējienā šādu sasniegumu vairs parādīt nevarēja un ierindojās tikai ceturtajā vietā. Par pasaules čempionu šajā disciplīnā ar rezultātu 13,06 sekundes kļuva Baltkrievijas izlases pārstāvis Vladimirs Streļčeņa. Labākais no Latvijas izlases dalībniekiem šajā disciplīnā ar rezultātu 15,02 sekundes bija Zagorskis.

Ugunsdzēsības stafetē Latvijas izlase, uzrādot rezultātu minūte un 2,58 sekundes sekundes, ieguva 11.vietu, savukārt par pasaules čempioniem šajā disciplīnā ar rezultātu 54,23 sek. kļuva Krievijas izlase.

Pēdējā disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa Latvijas izlase ar rezultātu 32,90 sek. ieguva 11.vietu, savukārt par pasaules čempioniem kļuva Čehijas izlase, kura savā ātrākajā skrējienā uzrādīja rezultātu 24.14 sekundes.

Latvijas valsts pieaugušo izlases sastāvā startēja:
· virsleitnants Artūrs Laizāns, VUGD Zemgales reģiona brigādes Jelgavas daļas inspektors;
· virsleitnants Mihails Tutuškins, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļas inspektors dežurants (vada komandieris);
· seržants Aleksandrs Štefaņuks, VUGD Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļas Alsungas posteņa vada komandiera vietnieks;
· kaprālis Einārs Jonelis, VUGD Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļas Alsungas posteņa ugunsdzēsējs glābējs;
· kaprālis Oskars Reiziņš, VUGD Valmieras daļas ugunsdzēsējs glābējs;
· kaprālis Krists Rozgals, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 2.daļas ugunsdzēsējs glābējs;
· kaprālis Vitālijs Zagorskis, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļas ugunsdzēsējs glābējs;
· ierindnieks Maksims Gorodijenko, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 10.daļas ugunsdzēsējs glābējs;
· Maigonis Jānis Jakovļevs, Latvijas jauniešu izlases dalībnieks.

Kopā ar Latvijas izlasi uz Antāliju devās arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš. Čempionāta ietvaros viņiem notika tikšanās ar Antālijas mēru un Antālijas ugunsdzēsības un glābšanas departamenta priekšnieku. Līdzās tam notika arī tikšanās ar citu valstu profesionālo un brīvprātīgo ugunsdzēsības un glābšanas dienestu pārstāvjiem. Pasākuma ietvaros iekšlietu ministrs un dienesta priekšnieks arī apmeklēja ugunsdzēsības tehnikas un aprīkojuma izstādi.
VIII Pasaules čempionātā ugunsdzēsības sportā pieaugušajiem kopumā piedalījās 16 komandas no 15 valstīm.

Pasaules čempionāts no 16. līdz 23.oktobrim norisinājās Turcijas pilsētā Antālijā.


Написать комментарий