Daugavpils Pasaules Karatē Čempionātā

13 – 14. oktobrī Milānā (Itālija) norisinājās Pasaules Karatē Čempionāts, ko organizēja starptautiskās karatē federācijas SKDUN un WUKO. Čempionātā piedalījās vairāk kā 1300 karatisti no 34 pasaules valstīm no 4 dažādiem kontinentiem (Eiropa, Āzija, Āfrika un Amerika). Turnīrs tika organizēts divās kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (cīņas) dažādās vecuma grupās uz 10 tatami. Tiesnešu darbu nodrošināja vairāk kā 80 kvalificēti arbitri.

Latvijas izlases komandas sastāvā čempionātā piedalījās arī karatisti no Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans). Īpaši veiksmīgi no Latvijas izlases startēja jaunākā vecuma grupa, izcīnot kopējā vērtējumā augsto 6. vietu. Latvijas komandas izlase kopumā ieguva 11 medaļas (4 zelta, 1 sudraba un 6 bronzas). Būtisks ir Daugavpils karatistu devums kopējā rezultātā – 5 medaļas! Pirmo vietu savā vecuma grupā izcīnīja un Pasaules Čempiona titulu ieguva Deniss Kuranovs (KUMITE), Sudraba medaļa Ērikam Medņikovam (KATA), Bronza KATA kategorijā Alisai Ivaņko un Bronza KUMITE kategorijā Sergejam Kudlisam. Piektā izcīnītā medaļa – Bronza komandu KUMITE (komandu pārstāvēja Ēriks Medņikovs, Deniss Kuranovs un Sergejs Kudlis). Teicams rezultāts arī Diānai Stankovai – 6. vieta KUMITE kategorijā un Alisai Ivaņko, kas iekļuva stiprāko astotniekā KUMITE kategorijā.

Pieaugušo vecuma grupā Latvijai kopvērtējumā 13. vieta – kopumā izcīnītas 6 medaļas (3 sudraba un 3 bronzas). Mihails Špiļevojs no Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” izcīnīja Sudraba medaļu KUMITE kategorijā, piekāpjoties finālā tikai pieredzējušam karatē meistaram no Krievijas. Stiprāko astotniekā tika arī Sergejs Ivaņko un Jurijs Orehs KUMITE kategorijā.

Brauciena laikā uz čempionātu priekš sportistiem un viņu līdzjutējiem bija noorganizētas ekskursijas Prāgā, Vīnē un Milānā.

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas Latvijas karatē federācijas JKA prezidentam Aleksejam Bistrovam par lielisku brauciena uz čempionātu organizēšanu, kā arī mūsu Akadēmijas delegācijas vadītājam Sergejam Ivaņko – par ieguldīto darbu un iniciatīvu.

Pasaules Karatē Čempionāta panākums – tas ir mūsu sportistu un viņu pasniedzēju kopējā ieguldītā darba rezultāts, Akadēmijas sadarbības partneru un, protams, karatistu radinieku un tuvinieku atbalsts.

Detalizētāka informācija pieejama Akadēmijas „LFSKA” mājaslapā: www.karateshotokan.lv

27.10.2012 , 11:00

info „LFSKA” , GOROD


Написать комментарий