“Labiekārtošana – D” lūgs Domei piešķirt līdzekļus dzīvnieku patversmes renovācijai un jaunajam voljeram

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām Daugavpils dzīvnieku patversmes kaķi tika pārcelti uz jaunu ērtu voljeru, kas tika uzcelts ar uzņēmuma „Labiekārtošana-D”, kura pārziņā atrodas dzīvnieku patversme, darbinieku palīdzību, kā arī pateicoties pilsētnieku ziedojumiem.

Uzņēmuma „Labiekārtošana-D” vadītājs Vjačeslavs Krankals portālam Gorod.lv paziņoja, ka nesen dzīvnieku patversme tika nodota pašvaldības pārziņā, tāpēc pēc jautājuma par īpašuma tiesībām noskaidrošanas, pašvaldība var ieguldīt līdzekļus patversmes attīstībā.

Šobrīd patversmei nepieciešams suņu voljers, kā arī ēkas un apkures sistēmas renovācija. V.Krankals atzīmēja, ka uzņēmums jau griezies Domē ar lūgumu pašvaldības nākamā gada budžetā paredzēt līdzekļus patversmes attīstībai. Suņu voljeram nepieciešams ap 35 tūkstošiem latu, ēkas remontam – ap 30 tūkstošiem latu.

Drīzumā tiks uzsākta pašvaldības budžeta izstrāde, kad taps zināms par nepieciešamo summu iedalīšanas iespējām. Sarežģīta situācija izveidojusies arī ar eironaudas piesaistīšanu. Tomēr V.Krankals paziņoja, ka patversmes situācija nav kritiska – pašvaldība iedala pietiekami daudz līdzekļu dzīvnieku barībai un nepieciešamajām manipulācijām. Turklāt patversme savai darbībai cenšas piesaistīt sponsoru naudu.


Написать комментарий