Ciklona 'Veronika' atnestie ziemīgie laika apstākļi saglabāsies arī brīvdienās

foto Mevlevi
foto Mevlevi

Piektdien ciklona ”Veronika” atnestie ziemīgie laika apstākļi saglabāsies arī brīvdienas, tiesa, vējš pakāpeniski pierims un svētdien vairs nesasniegs vētras spēku, arī nokrišņi būs nelieli. Bet dažviet sniega sega varētu noturēties līdz pat nākamajai piektdienai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Naktī uz sestdienu Latvija atradīsies zema spiediena ieplakas ietekmē, tādēļ atsevišķos rajonos gaidāms slapjš sniegs un sniegs, vietām nokrišņi būs stipri. Snigšanas laikā pasliktināsies redzamība. Uz ceļiem veidosies apledojums, tāpēc autovadītājiem jābūt uzmanīgiem.

Sestdien saglabāsies ar aizejošo ciklonu saistītas vēja brāzmas: naktī piekrastē līdz 25 metriem sekundē, citviet teritorijā līdz 15-20 metriem sekundē.

Naktī uz sestdienu Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2, vietām līdz +3 grādiem, bet jūras piekrastē - līdz +5 grādiem.

Sestdien dienā, saglabājoties zema spiediena ieplakas ietekmei, atsevišķos rajonos gaidāms lietus un slapjš sniegs. Ceļi būs slideni. Pūtīs mēreni stiprs rietumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs ātrumu 15 metri sekundē. Gaisa temperatūra sestdien paaugstināsies līdz +3 un +7 grādiem.

Naktī uz svētdienu sinoptiķi nokrišņus nesola, bet gaisa temperatūra Kurzemē un valsts centrālajā daļā pazemināsies līdz -3 grādiem, bet Vidzemē vietām līdz -4 grādiem, Latgalē – līdz -1 grādam.

Svētdien dienā lietu sola vien Kurzemes piekrastē, bet valsts lielākajā daļā būs mainīgs mākoņu daudzums, apmākušos dienu sola vien Latgalē. Gaisa temperatūra būs no +3 grādiem valsts austrumu rajonos līdz +6 grādiem Kurzemes piekrastē.

Naktī uz pirmdienu Latvijas austrumos pastiprināsies augsta spiediena atzars – debesis skaidrosies un saglabāsies lēns vējš, tādēļ mākoņu būs maz, vietām veidosies migla un sarma. Nakts uz pirmdienu būs vēsākā nakts, kad gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -6 grādu atzīmei, liecina centra informācija.


Написать комментарий