Vidzemē turpina snigt, jauni traucējumi elektroapgādē

фото fotosun.info
фото fotosun.info

Vidzemē sestdienas rītā vietām turpinājis snigt arī naktī un no rīta, pūš brāzmains vējš, un braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem vietām ir apgrūtināti, liecina ”Latvijas valsts ceļu” sniegtā informācija.

Valsts lielākajā daļā tomēr ir pārsvarā skaidrs laiks un gaisa temperatūra ir no –2 līdz +4 grādiem pēc Celsija. liecina meteoroloģiskā informācija.

Vidzemē un Kurzemes ziemeļdaļā dažviet snieg, snigšanas laikā samazinās redzamība, brauktuves ir sniegotas un apledo. Aizejošā ciklona ietekmē vēl pūš brāzmains vējš, kas uz autoceļiem var sagāzt nolauztos kokus vai to zarus, kā arī bojāt satiksmes organizācijas līdzekļus.

Informācija akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē liecina, ka avārijas atslēgumi elektrolīnijās plkst.8:21 bija reģistrēti 944 vietās – teju visi no tiem reģistrēti Vidzemē.

Jau vēstīts, ka piektdien ciklona ”Veronika” atnestie ziemīgie laika apstākļi saglabāsies arī brīvdienas, tiesa, vējš pakāpeniski pierims un svētdien vairs nesasniegs vētras spēku, arī nokrišņi būs nelieli. Bet dažviet sniega sega varētu noturēties līdz pat nākamajai piektdienai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.


Написать комментарий