Daugavpils universitātē norisināsies Zinātnes festivāls, kurā gaitā tiks stāstīts par enerģijas veidiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 29.oktobrī, Daugavpils universitātē startē 7. Daugavpils Zinātnes festivāls „Par un ap enerģiju”, kas norisināsies nedēļas laikā.

DU sabiedrisko attiecību menedžere Vita Viļevko paziņoja, ka festivāla mērķis ir pierādīt, ka zinātne ir ikvienam pieejama. Festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāti dažāda vecuma cilvēkiem (gan priekšskolas vecuma bērniem, gan skolotājiem, augstskolu pasniedzējiem un uzņēmējiem) domātie pasākumi.

Festivāla laikā visiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem interesantiem faktiem par cilvēka organismu, iemācīties pareizi vingrot, nepieceļoties no krēsla, iegūt informāciju par pirmo elektrisko mašīnu OSCar, kas finišējusi Dakāras rallijā. Kā arī tiks stāstīts par optiskajām ilūzijām, gaismu, acu un smadzeņu enerģiju, par 2D un 3D zīmējumu tehniku, zinātniski populārām filmām un zīmējumiem japāņu tehnikā, par Daugavpils HES.

Festivāla programmā paredzētas interaktīvās spēles, konkursi, radošās darbnīcas, atklātas lekcijas, vidusskolēni varēs pārbaudīt savas zināšanas, piedaloties spēlē „Vai esi gudrāks par pirmkursnieku?”, bet mazie apmeklētāji varēs izklaidēties bērnu zinātniskajā pilsētiņā. Mūzikas cienītājiem festivāla rīkotāji sagatavojuši vairākus koncertus.
Festivāls noslēgsies piektdien, 2.novembrī, kad darbosies Austrumlatvijas Literārās akadēmijas rakstniecības darbnīca un paredzēts koncerts In & Out, kas sāksies plkst.18:00 viesnīcas „Park Hotel Latgola” restorānā „Plaza”.


Написать комментарий