LOSP ikmēneša sapulcē diskutēs par nozares aktualitātēm

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Trešdien notiks ikmēneša Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce, kurā apspriedīs aktuālos nozares jautājumus, portālu "Delfi" informēja LOSP.

Jau labu laiku tiek diskutēts par Latvijas lauksaimnieku interešu aizstāvēšanu Eiropas Savienības (ES) līmenī, tāpēc ar plānotajām aktivitātēm lauksaimnieku viedokļa paušana saistībā ar ES tiešmaksājumu izlīdzināšanu, protestiem Baltijas valstīs un Briselē informēs LOSP valdes loceklis un lauksaimnieku interešu aizstāvis Briselē Armands Krauze un ES tiešo maksājumu kampaņas koordinatore Sabīne Puķe.

Sanāksmē piedalīsies arī Zemkopības ministre Laimdota Straujuma, kura sniegs atbildes uz lauksaimnieku jautājumiem un informēs par aktualitātēm nozarē. Ministre klātesošos iepazīstinās ar rīt, Zemkopības ministrijas Konsultatīvajā padomē pieņemtajiem lēmumiem.

Tāpat lielai daļai lauksaimnieku ir aktuāls jautājums par finansējuma apmēru, kas plānots valsts meliorācijas sistēmu un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu ekspluatācijai un uzturēšanai 2013.gadam, lai realizētu Meliorācijas likumā minēto funkciju izpildi.

Lauksaimnieki vēlas noskaidrot, kādas iespējas pastāv meliorācijas sistēmu sakārtošanā ES plānošanas periodā 2014.-2020.gadam, kā arī vai ir zināmi finansējuma avoti. Tāpat tiks aktualizēts jautājums par tālāko diskusiju attīstīšanu ar Finanšu ministriju par samazināto pievienoto vērtības nodokli pārtikai un sarunu atsākšanu saistībā ar iekrāsotās dīzeļdegvielas ieviešanu Latvijā.

Savukārt AS ”Swedbank” pārstāvji Rolands Zeltiņš un Raimonds Miltiņš sanāksmes dalībniekus informēs par lauksaimnieku iespējamo sadarbību ar ”Swedbank”.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 55 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 12 345 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.


Написать комментарий