Daugavpilī ziemas laikā tramvaji atkal kursēs, izmantojot divus sliežu ceļus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī būvnieki plāno veikt sliežu ielikšanu rekonstruējamo tramvaju ceļu posmos līdz novembra vidum, un pēc šo darbu veikšanas tramvaji atkal kursēs, izmantojot divus sliežu ceļus, portālam Gorod.lv paziņoja „Tramvaju uzņēmuma” vadītājs Ēvalds Mekšs.

Uzņēmuma vadītājs piebilda, ka, iespējams, ziemā tiks ekspluatēti arī sliežu ceļu jauni posmi, kurus labvēlīgo laika apstākļu gadījumā būvnieki sāks montēt tuvākajā laikā, jo viņu rīcībā ir viss nepieciešamais – gulšņi, sliedes un stiprinājumi.

Šobrīd posmā zem dzelzceļa plātnes tiek pabeigti cauruļvada rekonstrukcijas darbi, bet posmā no Ventspils ielas līdz Viestura ielai darbi jau pabeigti. Tie bija sarežģītākie darbi, tāpēc tika paveikti kā vieni no pirmajiem remontdarbiem.

Sliežu rekonstrukcijas darbi tiks turpināti pavasarī. Otrā sliežu ceļa maiņas darbi tiks veikti ātrāk, jo visi pazemes darbi ir pabeigti, atzīmēja Ē.Mekšs.

Atgādināsim, ka tramvaju sliežu rekonstrukcija Daugavpilī norisinās eiroprojekta ietvaros, kas paredz arī apakšstaciju renovāciju un jaunu vagonu iegādi.


Написать комментарий