Starptautiskā taupības diena: Daugavpils budžetam taupība nav aktuāla

foto gorod.lv
foto gorod.lv

31.oktobrī pasaulē tiek svinēta 1989.gadā ANO ieviestā Starptautiskā taupības diena. Svētku rīkotāji aicina taupīt ne tikai naudu, bet arī laiku, spēkus, iesaka rūpēties pret mantām utt. Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece pastāstīja portālam Gorod.lv, vai taupības režīms šobrīd ir raksturīgs Daugavpils pašvaldības budžetam.

Galvenā finansiste paskaidroja, ka Daugavpils pašvaldība nekad nav bijusi valsts bagātākā pašvaldība un vienmēr centusies rīkoties, atbilstoši esošajiem naudas līdzekļiem, tomēr šobrīd nevarētu teikt, ka mēs dzīvojam taupības režīmā. Sākot ar krīzes laiku, spēkā ir ierobežojumi, kas aizliedz darba algu paaugstināšanu, darbinieku štata palielināšanu utt. Tomēr šobrīd no pilsētas budžeta tiek iedalīts pietiekams līdzekļu daudzums pilsētas vajadzību nodrošināšanai un dažādu pilsētas programmu realizēšanai.

E.Upeniece paziņoja, ka pašvaldības līdzekļi 300 tūkstošu latu apmērā, kas joprojām ir „iesaldēti” „Latvijas Krājbankas” kontā, protams, ietekmēja budžetu, tomēr plānotas pilsētas programmas netika apturētas. Šobrīd pašvaldība nelolo cerības, ka minētā naudas summa varētu tikt atgūta.

Finanšu nodaļas vadītāja pastāstīja, ka „iesaldēto” līdzekļu atgūšanas termiņš būs atkarīgs no likvidatora darba. Bankas īpašuma pārdošanas rezultātā iegūtā nauda tiks izmantota garantijas summu dzēšanai, bet pašvaldība neesot to personu sarakstā, kuri var pretendēt uz garantijas 70 tūkstošiem latiem.

Jāatzīmē, ka pilsētas budžets gan pērn, gan šogad tiek labi papildināts. Šogad pilsētas budžets tika koriģēts divreiz, un decembrī tiek plānoti vēl vieni grozījumi.


Написать комментарий